Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Апрель » 4 » 10 цікавих фактів про автомобілі Saab
12:04
10 цікавих фактів про автомобілі Saab

Перший автомобіль Saab побачив світ 10 червня 1947 горда , в їдальні для службовців штаб -квартири авіабудівної компанії Link ? Ping в Швеції. Це скромне подія ознаменувала народження марки , яка згодом стала одним з головних міжнародних брендів , який сьогодні представлений більш ніж в 60 країнах світу.
На честь майбутнього « діамантового » ювілею - 60 -річчя компанії - Saab зібрав своєрідне попурі з 60 невеликих « коштовностей ». Вони покликані проілюструвати пристрасну любов Saab до автомобілів і традиційну вірність принципам незалежного мислення , яке незмінно надихає Saab на створення нової продукції :
1 . Грета Моландер ( Greta Molander ) , яка народилася в Швеції , почала брати участь в ралійних перегонах в 1929 р. і стала першим пілотом , який виграв для команди Saab приз в ралі « Монте -Карло ».
2 . На одному з етапів своєї історії компанія Saab займалася і суднобудуванням . У 1944 році , коли війна вже наближалася до кінця , авіабудівна компанія Saab планувала в мирний час внести різноманітність у свою продукцію. Було побудовано деяку кількість алюмінієвих човнів , у тому числі кілька суден на підводних крилах. Але , зрештою , ставка була зроблена на виробництво автомобілів.
3 . Генеральний директор Saab страждав від болів в спині. Ця сумна обставина послужила причиною створення в 1971 році інноваційного пристрою - водійського сидіння з електрообігрівом .
4 . Модель прототипу Saab 92 (виконана в масштабі 1:10 ) в 1946 році, була випробувана в аеродинамічній трубі.
5 . Подібно до того , як це було з «моделлю Т » компанії Ford , спочатку покупець міг придбати Saab 92 будь-якого кольору - якщо цей колір темно-зелений . Така фарба в надлишку була на армійських складах після закінчення війни. Можливість вибору кольору автомобіля Saab не пропонував до 1952 року.
6 . У 1993 році на автомобілях Saab з'явилася функція , традиційна для літакових кокпітів . На панелі управління Saab 900 стали висвітлюватися тільки ті прилади і символи , які відображали інформацію , необхідну водієві в даний момент
7 . Доктор Пер Жілбранд ( Dr Per Gillbrand ) - визнаний «гуру» в розробці двигунів Saab і «батько » серійних двигунів з турбонаддувом - дуже просто пояснював свою схильність до турбокомпресорів . «На всіх двигунах мається масляний насос , паливний насос і рідинний насос » , - говорив він. - « Чому б не бути і повітряному насосу , яким , по суті, є турбокомпресор ? По-моєму , дивно , що він є не на кожному двигуні ».
8 . У 2000 році компанія Saab організувала , можливо , саму « піднесену » у світі презентацію автомобіля - Saab 9-5 Aero Wagon . Вона пройшла в США , на злітно -посадковій смузі гірськолижного курорту поблизу Нью -Мексико , на висоті 2650 м над рівнем моря.
9 . У 1996 році , щоб зберегти в секреті поява нової моделі Saab 99 , випробування прототипів на довговічність проводилося всередині старого літакового ангара.
10 . « Бестселером всіх часів » в історії Saab як і раніше залишається класична модель 900 першого покоління. Всього за період з 1978 по 1993 роки було продано 908 817 таких автомобілів , з них 48 888 кабріолетів (Convertible).

Більше цікавого про автомобілі, зокрема про Седан Hyundai Sonata VII-поколения тут: http://auto.ironhorse.ru/hyundai-sonata-vii_4155.html
На сайті є все найцікавіше та найновіше про автомобілі.

 

 

Просмотров: 435 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно