Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Март » 10 » 20 цікавих фактів про авто
21:15
20 цікавих фактів про авто
1. Bugatti Veyron - найдорожчий серійний автомобіль у світі , його вартість перевищує 1700000 доларів. Найдешевший автомобіль в світі - індійський Tata Nano , його вартість складає всього 2,5 тисячі доларів.

2. Як правило , в автомобілях марки Porsche ключ запалювання розташований зліва від керма. Зроблено це аж ніяк не для лівшів , а для зручності перших автогонщиків - за правилами перших автогонок Ле- Мана водій мав добігти до машини , застрибнути в неї і почати рух . Відповідно таке розташування ключа запалювання забезпечувало гонщикам перевагу на старті.

3. Ферруччо Ламборгіні почав свій бізнес з виробництва тракторів. Він дуже захоплювався автомобілями і мав у своєму гаражі кілька різних машин , у тому числі Ferrari 250GT , в якій постійно виникали проблеми зі зчепленням. Одного разу Ламборгіні прийшов до Енцо Феррарі і сказав , що його машини - мотлох , на що Феррарі відповів: «Може ти і добре розбираєшся в тракторах , але нічого не розумієш в спортивних автомобілях ». Тоді Ламборгіні вирішив виробляти свій автомобіль , почавши з того , що розібрав зі своїми робітниками ту саму Ferrari і поліпшив всі комплектуючі.

4. У 1865 році в Англії прийняли закон обмеження швидкості для всіх саморушних візків , включаючи ранні автомобілі . Згідно з ним , в межах міста пристрої могли рухатися не швидше 3 км / год , за містом - 6 км / ч. Екіпаж машини повинен був складатися з трьох осіб , з яких один був зобов'язаний йти в 50 метрах попереду неї з червоним прапором ( або червоним ліхтарем вночі). Лише через 31 рік ці обмеження були істотно пом'якшені.

5. Вам ніколи не доводилося бачити старовинні фотографії автомобілів? Якщо так , то Ви могли помітити - рухомі автомобілі на знімках виходили з овальними колесами ! Це було пов'язано зі швидкістю роботи фотокамер у той час - затвори з рухомими шторками створювали такий ефект через швидке обертання коліс. Однак тоді це сприймали як благо - вважалося , що такі знімки ідеально передають стрімкість і швидкість. Пізніше художники коміксів і мультфільмів перейняли цю особливість і теж стали зображати автомобілі з овальними колесами.

6. Найдовший в світі - лімузин довжиною 30,5 метрів. Лімузин обладнаний 2 -ма водійськими кабінами , розташованими з різних сторін для комфортного пересування в одному і в зворотному напрямку. Це багатофункціональний транспортний засіб оснащений 26 колесами , двома моторами , має дванадцять осей , а повертає, тільки складався посередіне.Автомобіль використовують в основному для виставок або зйомок у фільмах.

7. Спочатку компанія BMW виробляла двигуни літаків , а логотип дістався їй від «батька» - RappMotorenwerke . Виробництво цієї компанії розташовувалося в Баварії , і тому сегменти кола були пофарбовані в білий і синій кольори . Після « трансформації » компанії маркетологи придумали для BMW легенду логотипу - білий пропелер , розтинає синє небо. І тільки через 10 років BMW стала виробником автомобілів.

8. 69 -річна Чха Са Сун з Південної Кореї в 2010 році отримала водійські права . Першу спробу скласти іспити вона зробила в 2005 році, але невдало. З тих пір теоретичну частину іспиту вона здавала майже кожен день , і їй вдалося подолати мінімальний бар'єр з 950 -го разу . Ще 10 спроб вона затратила на практичну частину . Непохитність характеру зробили цю жінку національною героїнею , а компанія Hyundai після успішного завершення історії подарувала їй автомобіль .

19 . Шведська компанія SAAB була заснована в 1937 році , але спочатку виробляла лише військові літаки. Після Другої Світової війни компанія вирішила вийти на новий ринок і налагодити виробництво автомобілів. Перший прототип , який отримав назву Ursaab , був розроблений групою з 16 інженерів. З них ніхто раніше не займався проектуванням автомобілів, і тільки двоє мали водійські права .


Highslide JS20 . Слово Земля в назві автомобіля Land Cruiser Toyota запозичила у назві іншої компанії - Land Rover. А до цього Land Cruiser називався Toyota Jeep , так як японці думали , що джип це тип машин , хоча насправді торгова марка Jeep належить компанії Chrysler.

21 . Студент з Малайзії двадцяти років від народження був занесений в книгу рекордів Гіннеса за найтриваліший автопробіг. Юному рекордсмену вдалося провести за кермом без перерви на сон і відпочинок 100 годин!

22 . Чим зайнятися водієві за кермом ? Згідно зі статистикою , 66 % водіїв за кермом слухають музику , 53 % розмовляють з пасажирами , 27 % спілкуються по мобільному телефону , 9 % примудряються їсти і пити , а ще 2 % навіть голитися і фарбуватися ! Що вже говорити про водіїв маршрутних таксі , які одночасно примудряються збирати плату за проїзд , говорити по мобільному і вести бесіди з пасажирами , та ще при цьому лузати насіння !

23 . Рекорд за кількістю пасажирів у легковому авто належить Skoda Octavia - в цей не самий великий автомобіль дивом помістилося 32 людини !

24.На автомобільних номерних знаках в Росії використовуються тільки ті букви , які присутні і в кирилиці , і в латиниці. Таких букв тільки 12 - А, В , Е , К, М , Н , О, Р , С, Т, У , Х ( буква У прийнята умовно відповідної букві Y).

25 . Самий численний штат автомобілів належить султанові Брунею - у чотирьох підземний гаражах загальною площею 1 кв. кілометр зберігається 5 тисяч авто !

26 . Найбільшим автовиробником у світі сьогодні є Toyota. Друге місце займає компанія General Motors , а на третьому - Volkswagen.

Highslide JS27 . Саме маленьке броньоване транспортний засіб - « PAV1 Барсук» , створено компанією « Хоу і Хоу технології». Його ширина склала всього 1 метр! Автомобіль навіть отримав прізвисько « найменший танк ».

28 . У автоперегонах Формули- 1 жінки можуть брати участь нарівні з чоловіками. Однак за всю історію змагань в них брало участь тільки п'ять жінок , з яких лише дві змогли подолати кваліфікацію і завершити гонку. У 1975 році одна з них - італійка Леллем Ломбарді - зуміла в одному з гран -прі набрати очки , більше повторити цей успіх не вдавалося жодній жінці .

29 . У 2007 році в Англії надійшли в продаж балончики для автомобілів з ​​сільською брудом. Їх охоче купують власники позашляховиків , які ніколи не виїжджають з міста , але хочуть виправдати основне призначення своїх машин.

30 . У Нижньому Новгороді , на Всеросійській промисловій виставці в 1896 , зібралося багато охочих подивитися на незрозумілий « безкінний екіпаж ». Цим дивом було не що інше , як перший російський автомобіль! Авто з одноциліндровим двигуном потужністю всього 2 кінські сили було побудовано в Петербурзі.

Все про авто є на сайті: auto.ironhorse.ru
Просмотров: 801 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно