Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Апрель » 30 » 5 порад починаючим підприємцям
13:27
5 порад починаючим підприємцям

Перш ніж ви прочитаєте поради, хочу запросити вас на тренінг який навчить вас всього необхідного: как заработать начинающему

1. Не бійтеся нового!

Завжди будь відкритий новому. Але не завжди приймай нове в своє життя. Перевіряй , тестуй , вивчай - і впроваджуй . Будь допитливим і різнобічною людиною . Повір , більшість підприємців - у спілкуванні вкрай цікаві люди , оскільки багато чого побачили і відчули на своїй шкурі. Підприємницька школа - одна з кращих життєвих шкіл. Не бійся здатися необізнаним , все в цьому світі вивчається і тренується. Будь навик можна вивчити і розвинути . Тому вперед , підкорювати нові вершини , але і не забувай зміцнитися і розвинутися на старих .

У підприємництві немає місця консервативного мислення , т.к. воно гальмує вас , робить слабким , нездатним оцінити факти і просто « вбиває» . У підприємництві важливий відкритий всьому новому , живий розум .

У 2004 я отримав червоний диплом про вищу освіту , став інженером - робототехніки і вийшов у робочий плавання зі світлою головою , яскравими палаючими очима і киплячої невгамовною енергією бути корисним суспільству. Ага , як же ! Пропрацював на заводі майже півроку , щодня , з ранку до вечора , мив старі верстати від бруду розчинником , прибирав за робітниками і виконував іншу некваліфіковану роботу , тільки для того , щоб отримати посаду штатного інженера. Цього часу мені вистачило з лишком , щоб зрозуміти - більше на дядю я працювати не буду. А одного разу робочий поруч зі мною забув затягнути клеми на великому асинхронному двигуні і врубав його для перевірки ( а клеми висіли і були замкнуті прямо на залізну шафу ) , після чого світло в цеху тимчасово згас на кілька секунд , металеві клеми товщиною з великий палець поплавилися , а повз нас пройшла кульова блискавка. Робочий цей посивів , хтось поруч судячи по сміху і розмов наробив у штани , а я просто написав у цей же день заяву про звільнення , після того як дізнався що 50 % нещасних випадку в цеху - від електрики.

Загалом хлопці , я не закликаю піти з заводів. Я хочу сказати що кожному своє місце , а я тоді зрозумів що це просто не моє. Я можу знайти спілкування з кожним , нехай навіть у нього буде словниковий запас Еллочки - Людоедочкі (цей навик мені в житті дуже знадобився ) , а у багатьох робітників був простий словниковий запас і бачення на життя не далі получки , але мені потрібно було щось інше , щось більше. Постійно в такому колективі я знаходиться не міг. Після цього випадку я вже не зупинявся і шукав себе і нові ніші , де мої знання і моя енергія б стали в нагоді. Перепробував багато різних справ , але в підсумку знайшов себе і свою нішу. Якби я тоді полінувався , то так би і працював від зарплати до зарплати на нелюба місці.

Якщо ти не відчуваєш інтересу до роботи , кидай її негайно. Ти тільки даром витрачаєш час . Краще зробити і шкодувати про те , що зробив , ніж шкодувати про те , що не зробив. Дійте !

2. Не бійся проблем!

Ніколи не намагайся втекти від чого б то не було. Ніколи ! Зустрів проблему , не знаєш як з нею впоратися - питай у інших , хто вже побував у подібній ситуації. Проблеми маю властивість накопичуватися , якщо їх не вирішувати і коли небудь настане критичний момент , греблю прорве і бізнес ваш може просто змести за лічені години. Вирішуйте проблеми по мірі їх надходження. Не бійтеся їх. Розбивайте задачу на маленькі завдання і вирішуйте одну за одною. Незабаром ті проблеми , що для інших здадуться непідйомною ношею , ви будете клацати як горіхи .

Я все життя тікав від проблем , лавірував ( вміло і не дуже) , відкладав ... І не скажу що це життя була гарною. Ви просто не уявляєте який це шик - взяти відповідальність за своє життя в свої руки. Напружте мізки , адже це такий кайф - думати своїми мізками , думати СВОЇ думки і реалізовувати СВОЇ бажання. Почніть жити своє життя. Почніть грати свою роль! Досить бігати від проблем. Встаньте в стійку і хуякс , поставте аперкот проблемі . Вона офігеет і інші проблеми вже остерігатимуться мати з вами справу. А ви зрозумієте , що не все так страшно , як насправді .

3. Відділяй головне від другорядного !

Коли у тебе є вибір - сісти і подумати / вирішити / позайматися своєю справою або вийти потусуватися з друзями , не завжди , на жаль , переважує першу . На жаль , ми йдемо на тусовку і думаємо , що доробимо все потім , завтра , післязавтра , в понеділок , з нового року і так далі. Дуже важливо , друзі , правильно розставляти пріоритети в житті.

Відокремлювати головне від другорядного - ось що потрібно усвідомити і жити з цим кожен день! А тепер вчитайтеся в наступні рядки: « Слабоумство - це розлад мислення , в результаті якого у людини знижується здатність розуміти зв'язок між навколишніми явищами , втрачається здатність відокремлювати головне від другорядного , втрачається критика до своїх висловлювань , поведінки » (« Нервові і психічні хвороби. » вид. «Медицина» , М. 1966 р.)

Закон Парето всі пам'ятаємо ? Дак давайте ж його застосуємо і щодо нашої справи , бізнесу, роботи - всьому тому , що приносить нам гроші чи буде приносити . 80 % часу приділяємо головному , 20 % часу - другорядного.

Це дуже хитрий пункт. Ви не повірите , але я до сих пір не навчився повністю фокусуватися на одній справі . Це мене дуже засмучує , але коли притискає , я все таки аккамуліруюсь і виконую задумане досить швидко. Тим же , хто цей пункт і навик , швидко обробити головне від другорядного , навчиться виконувати , а головне іспольнять , того чекає вибухове зростання і оглушливий успіх. Повірте , я знаю про що кажу !

4. Не візьмеш на кредити спочатку !

Всі гроші які тобі знадобляться на твоє перше справу ти просрешь , т.к. користуватися ними не вмієш. Сидиш , напевно , і хочеш посперечатися ? Кажу ж просрешь . Ну або витратиш необгрунтовано . Загалом , витратиш дуже неефективно , друже мій . Тому ніяких банків і кредитних контор. Якщо тобі чітко потрібні гроші ( знайте , перша справа завжди потрібно створювати без грошей , це не те , що можливо , це просто потрібно так робити !) , То на свій перший бізнес тобі їх знадобиться небагато. Це можуть бути або відкладені з зарплати гроші, або якщо сума трохи крупніше , користуйся формулою 3F - friends , family and fools (тобто друзі , сім'я і дурні / дурні ) . Займай по немногу гроші у близьких друзів, у сім'ї та в дурнів =) Буквально сприймати це не потрібно. Це ті люди , хто вам і вашій справі симпатизують і видаючи гроші по більшому рахунку сильно ризикують. Загалом , це ті люди , які підтримують вас по життю і можуть дати капітал за красиві очі =)

Свій перший позиковий капітал на партію одного товару я якраз збирав саме таким способом. Брав по 1000 , по 2000 , хто скільки міг дати . Всі записував : дати , імена , суми. Сильно допомогли сестра і батьки. Пішов назустріч мені і начальник сестри, у якій вона працювала . Він був підприємцем і під її відповідальність теж видав мені хорошу суму! Був спокуса взяти у якихось людей швидкі гроші , але я переборов його про що потім анітрохи не шкодував. так як пішло все зовсім не так , як я очікував спочатку і я б дуже сильно влетів не просто на гроші , але й можливо на здоров'я теж. Тому дивіться , у кого брати гроші. Берете то чужі , а віддавати доведеться свої =)

Пам'ятаю ще один випадок. Колись ще будучи найманим працівником , я попередньо начитавшись , вирішив відкрити рекламне агентство - основним пропозицією якого була реклама в ліфтах. Тему досконально вивчив , зареєстрував ІП ( це була моя одна з великих помилок , яка у результаті привела до втрати 40к чистими ) , загалом офіційно і теоретично я був готовий. А от далі я зіткнувся з проблемами , які , як мені здавалося , обійти неможливо. Організація з обслуговування ліфтів не пішла мені назустріч і не підписала мій лист з проханням , по якій я б міг ходити по мешканцям і показувати офіц. документ , який би дав мені профіт в переговорах. З обслуговуючими ліфти робочими я домовився , а от далі просто побоявся . На ділі то з'ясувалося , що потрібно ходити по мешканцям, потрібно наймати людей , потрібно вести незліченні переговори і дзвінки , потрібно шукати клієнтів - коротше про що я і говорив у першому пункті - потрібно рухати і переміщати свою жопу в просторі , причому робити це ефективно . І я здувся . Це було моє перше справа, на яку я взяв зовсім невеликий за мірками 2004 споживчий кредит - 15-20 т. рублів , за який у підсумку довелося з усіма пенями і штрафами виплатити більше 50 т.рублей . Ось так от , друзі. Тому не беріть кредитів . Беріть у своїх друзів і рідних у позику , з ними завжди потім можна буде домовиться . Кидати нікого не треба , просто вони зможуть увійти у ваше становище , на відміну від банків .

ps : Потім , через багато часу я все таки розвинув цей рекламний бізнес (правда в іншому місті) і вивів його на прибутковість , але почалися особисті проблеми іншого роду і цей бізнес я в підсумку втратив , а потім ще втратив і дружину. Так що шлях підприємця - це завжди падіння і злети . Головне знати , що це все йде по синусоїді , але тренд то дивиться вгору. Тобто кожне наступне падіння буде вище ніж попереднє - це раз , і друге , кожне падіння - це завжди подальше зростання .

Працюйте над собою і своєю справою і все вийде!

5. Надійся на краще, але будь готовий до гіршого !

Будь готовий до найбільш песимістичними результатами на початку діяльності . Оптимізм наше все - і до справи звичайно ж потрібно підходити з оптимізмом - інакше краще нахер не братися . Але ти повинен розуміти , що у тебе є конкретна послуги або товар . У тебе є клієнти. А у клієнтів гроші. І не всі клієнти , яких ти прорахував колись на серветці будуть твої і не всі вони понесуть саме до тебе гроші. Багатосторінкових бізнес -планів робити не треба , але ти повинен чітко розуміти звідки в твоєму бізнесі гроші , скільки ти будеш здійснювати продажів , яке в тебе УТП . Нехай це буде описано всього на 1-2 сторінках , але це повинно бути. Зрозумій , що спочатку тобі потрібно буде багато вважати і взагалі робити багато того , чим ти раніше не займався і не хотів би займатися. І не завжди ця діяльність буде цікавою.

В одне зі своїх перших бізнесів я вклав близько 150к . На той момент це дорівнювало 10 моїм зарплатах. Для когось це видасться смішною сумою , але на той момент це були для мене хороші гроші. Я їх займав серед всіх своїх знайомих під свою відповідальність. Тобто просто за красиві очі. Всі прорахував , закупився товаром і думав що щас все піде. Реклама , листівки , групи в соцмережах , промоушингу - товар лежить і не продається. Не продається місяць , не продається два ... Ось це встряв , подумав я. У результаті замість продажу я вирішив здавати в оренду і ось тут те пішло поїхало. Добре поїхало. Але суть не в цьому. Будьте завжди готові до гіршого. До самому гіршого варіанту за вашими підрахунками . До найгіршим продажам , до того ж ще поділеним на два =)

Не думай , що ось я візьму кредит , ось оформлю ІП , куплю обладнання , орендую площа , заповню товаром вітрини і підуть продажу. Хера з два! Візьмуть і не підуть . Тебе можуть наебать з площею або кинути постачальники. Може трапиться форс -мажор або ще якась хрень. Невдале місце , невдала реклама. Будь готовий до всього. Пам'ятаєш ми говорили про проблеми. Не бійся їх , просто приймай рішення вірні і швидкі - так це важко , але фан отримуєш від усього цього величезний . Вже раз ти вплутався в бій , доведи його до кінця!

Підприємницька жилка - душа бізнесу. Суть підприємництва - не в капіталі , а в ідеях.

Просмотров: 395 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно