Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Март » 27 » Джерела автомобільних пробок на дорогах
23:35
Джерела автомобільних пробок на дорогах

І

Якщо Ви живете у місті або вам постійно доводиться їздити туди , то ви знайомі з таким поняттям , як дорожні пробки. Пробки бувають різні , і їх розмір залежить від самого міста , адже чим більше місто , тим більше в ньому автомобілів , тим довше доводитися стояти в пробках. 

Можна точно стверджувати тільки одне : пробки на дорогах це головна проблема сучасних автомобілістів , які проживають у великих « містах - мільйонниках » і зніми треба боротися всіма доступними засобами.

Більшість автолюбителів впевнені , що виною дорожніх пробок є аварії , "чайники " на дорогах , неправильна інфраструктура доріг , представницькі автомобілі з " мигалками " , заради яких перекривають дороги , а також велика кількість світлофорів.

А про автомобілі можна дізнатись тут: KIA Cee'd
Інформація про найновіші та найцікавіші автомобілі.

Але вчені з'ясували , що є ще один важливий фактор , який є причиною багатьох пробок , який назвали як " ефект метелика " . Сенс його в тому , що пробки на дорогах створюються і при нормальному русі на вільних дорогах. Тоді ж у чому причина автомобільних пробок ?

Для цього нам буде потрібно маленький приклад. Припустимо , що на вільній дорозі автомобіль , що їде зі швидкістю в 60 км / год , пригальмував , щоб об'їхати перешкоду або перебудуватися в інший ряд . Тепер його швидкість складає 50 км / ч. Але за ним , автомобілісти теж будуть скидати швидкість. Вчені підрахували , що приблизно позаду на 2 кілометри , автомобілісти будуть вже зупинятися. Тим самим , автомобіліст знизивши швидкість всього на 10 км / год створити затор , сам того не маючи на увазі. З даним фактором стикався мало не кожен автолюбитель , який потрапляв в пробку. Адже потрапивши в пробку , ми думаємо що попереду аварія , але доїхавши до місця утворення пробки бачимо , що немає ніякої аварії.

Причина автомобільних пробок

Дану теорію підтвердили японські фахівці , які провели експеримент. Умови були такі: по круговому руху протяжністю в 200 метрів рухаються 22 автомобіліста зі швидкістю всього 30 км / ч. Але після деякого часу спокійного руху по колу намітилася пробка.

У чому причина утворився пробки , адже умови руху були наближені до ідеальних ? Виявляється , що не всі водії дотримувалися швидкості в 30 км / год , а рухалися в інтервалі від 20 до 40 км / ч. Таку різницю в швидкості можна підтвердити різним темпераментом водіїв , адже ми ж не роботи . А от якщо за місце автолюбителів посадити роботів і запрограмувати , щоб вони рухалися зі швидкість 30 км / год , то ніякої пробки або затору не буде.

 

Просмотров: 516 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно