Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Июнь » 4 » Інвестиції в золото: плюси і мінуси
14:43
Інвестиції в золото: плюси і мінуси

Коли саме і через що люди стали розглядати золото як альтернативу для вигідного вкладення накопичених коштів? Напевно , вишукувати точну дату і місце, де зародилася ця ідея , марно. Згадайте різноманітні міфи , оповіді і легенди , де розповідається про незліченні золотих запасах , що зберігаються не для краси , а для збільшення власного багатства.

Не звертаючи уваги на те , що за багато століть умови людського життя і її цінності значно змінилися , золото все так само знаходиться в ціні. В умовах кризи , будь-який громадянин нашої країни скоріше вкладе гроші в дорогоцінний метал, ніж у велике підприємство .

Все про торговлю золотом, а також як правельно вибрати брокера тут: лучшие форекс брокеры

Сьогодні я хочу розповісти вам про способи вкладення ваших накопичень в золото доступним для всіх способом. Кому що по кишені , які максимальні вигоди і небажані рішення, прийняті в поспіху , коли настає ідеальний час для ваших інвестицій - про це всім ми поговоримо прямо зараз .
Коли валюта падає в ціні , всі ваші цінні папери сильно дешевшають , а вклади в банку зжирає інфляція - багато людей знаходять свій порятунок саме в золоті. Тільки за минулі кілька років золото значно зросло в ціні , що дозволило інвесторам , які раніше вклали свої накопичення в золото , заробити до дев'яноста відсотків чистого доходу . Однак таку неймовірну прибутковість від золота можна чекати лише при вельми непоганому розрахунку і вірно обраної тактики , тому що якщо Ви просто -напросто скупити купу золотих виробів - то зробите саму дурну помилку в своєму житті. Оскільки більша частка від ціни Ваших виробів - це плата за працю майстра , тобто - витрати на виробництво . Дані вироби в майбутньому дуже важко збути , хіба що - в якості металобрухту. При цьому збитки Ви понесете величезні .

Зовсім інша справа - це золоті злитки. Небідний народ нерідко віддає перевагу саме цьому способу інвестування коштів. Отчого злитки є долею багатих ? Тому що для простих громадян нашої країни ПДВ рівний 18 % від реалізації золота - це неприпустима розкіш. Ось чому в злитки вкладають фінанси тільки ті , хто не не звертає уваги на « мізерні » втрати . Ці люди купують золоті злитки і дуже часто зберігають їх у спеціальних банківських комірках за певну плату.
Ну , а якщо вам важко долати поріг в 18 % ПДВ, я можу порекомендувати вкласти гроші в золоті колекційні або інвестиційні монети. Купівля таких монет звільняється від ПДВ. Якщо ж Ви надумаєте в майбутньому збувати колекційні монети - податок доведеться сплатити . Плюс в дaнном случaе заключaется тільки в тому , що з плином часу колекційні монети здатні значно піднятися в ціні , і це дуже радує. Інвестиційні монети не оподатковуються і , на жаль , з часом їх ціна незмінна.

До слова , якщо Ви все ж наважилися на придбання чи золотих злитків або монет , то звертайтеся з ними дуже і дуже дбайливо , щоб вашими ж руками не знизити їх ціну. І злитки і монети можна брати лише за краї і, бажано , заздалегідь надівши білі рукавички. Відбитки пальців дуже проблемно видалити із золотою поверхні , а їх присутність значно знижує ціну.

Тепер про інший спосіб вкладення в золото - про знеособлене металевому рахунку . У ньому нету яких особливих вигод. І я не рекомендую інвестувати саме таким способом. Чому ж ? Якщо я відкрию даний рахунок , то це не означає , що я володію якимось певним кількістю золота. Таке придбання - не що інше , як придбання домовленості банку про виплату певної суми , вирахуваною по курсу золота , в даний момент. Тобто , я зароблю стільки грошей , скільки коштуватиме золото на моєму рахунку в день виплати. Величезний недолік в даній інвестиції - це відсутність страхування вашого вкладу. Якщо раптом золото підскочить в ціні, і я побажаю отримати прибуток до завершення терміну договору , то я втрачу всі відсотки за цим вкладом . Досить неприємна перспектива . Якщо мої аргументи для Вас виявилися не переконливі , і Ви все також хочете відкрити рахунок у банку , то вибирайте максимально надійний банк. Бути може , це дасть Вам зайві гарантії у збереженні власних коштів.

Зібравшись вкластися в золото , не забувайте про один важливий нюанс . Одне і теж золото залежно від країни придбання , може обкладатися або не обкладатися податком. Наприклад , у Латвії золото можна купити в звичайному обмінному пункті , без будь-яких податків та інших проблем.

До слова , зараз я вам повідаю про ще один спосіб інвестицій в золото. Не в саме золото , а в золотодобувні компанії , а саме в їх акції. Кажуть , що дохід від цих інвестицій може бути досить значною. Але для всього цього Вам доведеться постаратися і відшукати справжнього професіонала , який пояснить Вам тонкощі вибору перспективної компанії.

І наостанок - сучасний спосіб інвестування - вклад накопичень в електронні гроші, що забезпечуються золотом. Надійність цього способу залежить від надійності компанії , яка випускає ці гроші. Переваги такого інвестування : держава не контролює ці гроші , найчастіше ви будете анонімні, непогана ліквідність і можливість їх використання для оплати інтернет -послуг. На жаль , через високі комісій платіжних систем такі гроші досить накладно вивести .

Мабуть , із головних і найбільш випробуваних способів вкладення накопичень в золото - я перерахував все. Я б віддав перевагу саме золотих злитків , але , на жаль , я не настільки багатий. Хоча , кожен з цих способів інвестування вартий уваги. Найголовніше в даному випадку - це вміння підходити до всього з розумом і стaраться НЕ заціклівaться на одному і тому ж способі . Пам'ятайте , чим різноманітніше буде Ваш інвестиційний портфель , тим надійніше і значніше буде Ваш капітал!

Просмотров: 654 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно