Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2017 » Апрель » 7 » Як можна вивчити англійську мову?
23:18
Як можна вивчити англійську мову?

Вивчення іноземної мови — процес непростий, що вимагає посидючості і наполегливості. Не дивно, що у багатьох учнів досить швидко опускаються руки. Тим не менш, вивчити іноземну самостійно цілком можливо. І ніяких особливих чудодійних методик для цього не потрібно.

Слід зазначити, що наведені нижче поради та рекомендації підходять не тільки для англійської, але і для будь-якого іншого іноземного. Просто саме ця мова сьогодні є одним з найбільш затребуваних і викликає найбільший інтерес. До речі, за деякими критеріями вивчити англійську самостійно навіть простіше, ніж інші мови. Знову-таки з-за його затребуваності і поширеності. Адже не складе абсолютно ніяких труднощів знайти навчальні посібники, різноманітні матеріали та книги різної складності, словники і канали на YouTube. Також неважко буде познайомитися з носіями, для цього не доведеться спеціально їхати в англомовну країну.

Багато людей переконані, що самостійне вивчення мови просто неможливо. І наводять як доказ ряд стереотипів. Вони стверджують, що вивчення мови можливе тільки в групі, або з репетитором, що необхідно глибоке занурення в мовне середовище і т. п. Частково ці твердження вірні, вивчення англійської самостійно дещо складніше, ніж при знаходженні серед англійців. Однак нічого неможливого в цьому немає. Не потрібно вірити стереотипам. Якщо у когось не вийшло, то це зовсім не означає, що у вас також не вийде.

Допомогу у вивченні англійської мови ви отримаєте тут: изучение английского языка онлайн.

До речі, часто використовуване виправдання браком часу — не більш ніж ще одна відмовка. Навіть якщо у вас дійсно багато справ, то все одно можна викроїти хоча б 15-20 хвилин щодня. Наприклад, можна слухати аудіокниги по дорозі на роботу. Або зазубрювати слова, вигадувати до них асоціації, приймаючи душ. Намагайтеся постійно «прокручувати» у себе в голові різні фрази і віршики, переводити зустрівся вам незнайомі слова. Благо, що завдяки сучасним смартфонам можна завжди мати при собі словник і навіть перекладач. Якщо мотивація у вас досить сильна, то час знайдеться.

Чи можливо самостійно вивчити англійську мову

Перш ніж починати навчання, визначитеся, для чого саме ви хочете вивчати мову. Чи потрібен він вам чи ви хочете читати іноземну літературу мовою оригіналу, отримати доступ до нових джерел інформації або ж ваша мета — знайти нових друзів. Головне, щоб у вас була хороша мотивація, без неї точно нічого не вийде. Відмінним стимулом, наприклад, буде підвищення навичок для отримання більш високооплачуваної роботи.

Необхідний також позитивний настрій. Позбавтеся від всіх сумнівів, не слухайте скептичні заяви невдах. Навіть не сумнівайтеся в власних можливостях!

Займатись мовою потрібно щодня. Нехай навіть час занять становить 20-25 хвилин в день, це все одно краще, ніж за три години два рази на тиждень. Якщо ж в процесі бажання вивчати мову дещо ослабла, то просто зробіть перерву на 1-2 дні, не більше. Відпочиньте і розвійтеся, після чого знову повертайтеся до уроків після того як відпочинете.

Не бійтеся експериментувати. В інтернеті можна знайти сотні різних методик, кожна з яких має свої особливості. І якщо у вас не вийшло з однієї, то спробуйте другу, третю, сьому... Важливо, щоб методика була для вас цікава. Але при цьому не слід вірити всім підряд, платити значні суми творцям «унікальних» дорогих розробок, які обіцяють фантастичні результати за лічені тижні.

Читайте більше книг. Починайте з адаптованих книг, спеціально розрахованих на початківців, потім поступово переходите до більш складним. Не слід починати відразу з дуже важких текстів, необхідність постійного заглядання в словник дуже швидко втомить вас.

Дивіться більше фільмів на мові, що вивчається, слухайте аудіокниги та подкасти. Намагайтеся щодня запам'ятовувати хоча б по декілька слів (але без фанатизму, не слід ставити перед собою шалені завдання). Краще це робити вранці, коли голова ще не забита повсякденними турботами. Для заучування слів можна завести блокнот або скористатися спеціальним додатком. У випадку з англійською важливо вчити не тільки слова, але також готові фрази та ідіоми, які часом мають зовсім інше значення, ніж можна вирішити виходячи з їх дослівного перекладу.

Чи можливо самостійно вивчити англійську мову

Не забувайте про граматику. Звичайно ж, це не означає, що її потрібно вивчати поглиблено, в цьому просто немає необхідності. Однак хоча б елементарні правила потрібно знати. Те ж саме стосується і вимови. Немає потреби витрачати довгі години на його поліпшення. Однак абсолютно не приділяти цьому питанню уваги також не можна.

Знайдіть співрозмовників. В наш час це не надто складно. Наприклад, можна знайти сайти, спеціально створені для знайомства з людьми, які допоможуть вам вивчати їхню мову, в обмін на допомогу у вивченні вашого. Також спілкуватися з носіями можна за допомогою месенджерів, на зразок Skype. Навіть простий розмову іноземною — це також його вивчення.

І не бійтеся помилок! Вони неминучі при вивченні мови. Що й казати, навіть носії іноді помиляються. Більш того, самі просіть, щоб вас виправляли.

Отже, підводячи риску під всім вищесказаним, можна зробити висновок, що самостійне вивчення іноземної мови цілком можливо. Так, цей процес дещо складніше, порівняно з іншими методиками. Але нічого неможливого в цьому немає. Мотивація, посидючість, максимум старання і все у вас вийде!

Просмотров: 515 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно