Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Апрель » 27 » Як правильно орендувати квартиру
22:19
Як правильно орендувати квартиру

Сучасне життя диктує досить жорстокі умови існування . Людина постійно повинен перевіряти і перевіряти документацію , захищати себе від шахраїв та інших « радощів » життя. Іноді може статися і так , що ви потрапите в неприємну ситуацію через оренди квартири.

Уявіть , що ви довго мріяли і збирали гроші на оренду квартири і ось , нарешті , стали її щасливим орендарем. Ви задоволені і не чекаєте ніяких проблем. Вселяєтеся в квартиру , робите тим ремонт за власні заощадження , купуєте для себе все необхідне. Ви навіть підключаєте собі Інтернет і завчасно оплачуєте його , але раптом трапляється вельми непередбачена ситуація . В один прекрасний день вашого щасливого життя в новій квартирі приходить вже знайомий вам господар і між вами відбувається досить неприємна розмова . А полягає він у наступному : господар , поговоривши ось буквально хвилину тому зі своїм кращим другом , і довідався що продешевив , повідомляє вас про підвищення орендної плати за місяць. Добре якщо плата підвищується зовсім ненабагато , тоді ще можна змиритися і не конфліктувати з жадібним господарем. А як бути , якщо нова орендна плата містить ще один зайвий нулик ? Адже це абсолютна непорядність з боку господаря і ви , на вашу думку , зовсім не зобов'язані підкорятися подібним примхам після підписання договору оренди житла. Давайте обміркуємо ситуацію і визначимося як у ваших зобов'язаннях , так і зобов'язання орендодавця .

Якщо вам потрібно орендувати приміщення у Москві, то я рекомендую звернутись сюди: москва аренда помещений

Отже , вас збираються вигнати з вже орендованої вами квартири тільки тому , що ви « перестали влаштовувати господаря». Якщо за вами дійсно немає ніяких проступків (борги за оренду квартири чи за комунальні послуги , заподіяння шкоди сусідам або господареві ) , то вас не мають права нікуди виселяти . За законом , якщо орендодавець підписав договір з орендарем строком на два роки , то раніше цього терміну він жодним чином не може говорити про ваше якнайшвидшому від'їзді . Якщо орендар виконує всі запропоновані йому договором зобов'язання , то виселити його з квартири можна тільки за допомогою судового розгляду. А якщо ж проступків немає , то , відповідно, і суду ніякого немає. Тому не варто панікувати. Або вам попався дурний орендодавець , який не знає своїх зобов'язань, або вас просто хочуть залишити в дурнях , користуючись вже вашої неписьменністю . У другому випадку слід відразу ж зруйнувати міф про вашу необізнаність , ну а в першому - просто і без криків пояснити господареві , що зобов'язаний робити він , а що ви .

Підкреслимо , що у всіх описаних вище випадках фігурує фраза « згідно з договором ». Саме вона тут відіграє ключову роль. Адже якщо ви вибираєте дешевий варіант оренди квартири , то і договору ви ніякого підписувати не будете. У кращому випадку з вас беруть розписку про « нормальному користуванні квартирою » і пишуть вам відповідну , а в гіршому учасники угоди лише тиснуть один одному руки і на цьому документальне «оформлення » закінчується.

Якщо дешевий варіант вам підходить , то і не варто скаржитися про виникнення таких наслідків . Але якщо ви володієте пристойною сумою і хочете жити « довго і щасливо» і не знати проблем , то радимо звернутися в спеціальне агентство . Його співробітники обговорять з вами всі деталі і спробують знайти для вас підходящий варіант житла. Тут ви вже й договір укладете , і ваші обов'язки вам розкажуть . Але таке заняття досить недешеве . Потрібно платити і агентам з пошуку орендних квартир , та й сама оренда вам обійдеться дорожче , так як господаря знайдуть солидней та поінформованості.

Варіант з агентом досить надійний і зручний для тих , хто хоче уникнути зайвих проблем з орендою квартири. Адже ніколи не знаєш , ким був господар квартири до вашого з ним знайомства. Може бути , він є звичайним шахраєм і через кілька днів з'являться ще кілька подібних вам орендарів , що пред'являють права на дану квартиру. Або ж господар здає квартиру вперше і зовсім не знає існуючих правил , тоді вам доведеться « навчати » такого товариша всім азам бізнесу , і вам це буде доставляти тільки величезна кількість клопотів і проблем. Повірте , це далеко не те життя , про яку ви мріяли , тому слід серйозно задуматися про залучення спеціального агента. Заплативши такій людині , ви заощадите свій власний час і нерви , так як вам представлять лише кінцеві варіанти пошуку , з яких ви виберете теж за допомогою агентства найбільш вигідне.

Для самостійного і більш дешевого пошуку рекомендуємо вам запам'ятати такі нехитрі правила :

1 . Перевіряйте документи господаря з особливою ретельністю. Не соромтеся попросити не тільки паспорт , а й інші важливі документи. Пам'ятайте , що якщо один документ підробити легко , то цілу серію документів вже набагато складніше.
2 . При найпершій зустрічі відразу укладайте договір з господарем. Він позбавить вас від непередбачених і неприємних ситуацій .
3 . Також перед підписанням договору обов'язково робіть опис майна господаря. Такий хід знову-таки вбереже вас від подальших можливих розглядів з господарем.
4 . Перед тим як підписати який-небудь документ , уважно прочитайте його .

Просмотров: 1002 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно