Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Август » 29 » Як вибрати наручний годинник
14:46
Як вибрати наручний годинник

Не так давно наручні годинники були єдиним персональним засобом точного вимірювання часу. Тепер цією функцією володіють безліч електронних пристроїв - брелоки сигналізацій, мобільні телефони, комп'ютери та ін. Проте популярність наручного годинника практично не знижується, адже вони, крім усього іншого, є і свого роду прикрасою, статусною річчю. Тому їх покупку варто робити з розумом, враховуючи різні нюанси. 


На будь-який смак 
Отже, почнемо з питання оригінальності годин. Вони можуть бути як оригінальними, так і представляти собою репліку інших годин. Репліки, як правило, копіюють дорогі і відомі моделі від великих виробників. Навряд чи будь-який бажаючий зможе запросто викласти кілька десятків або навіть сотень тисяч за престижну модель. Тому можна придбати куди більш доступну копію, яка обійдеться помітно дешевше. «Репліка» не означає «дешева підробка», зустрічаються репліки вартістю в десятки тисяч гривень. 
Наручний годинник діляться на чоловічі, жіночі та дитячі. Зустрічаються годинник-унісекс, які однаково добре підійдуть і чоловікам і жінкам. Жіночі моделі нерідко яскраво прикрашені, мають привабливу колірну палітру. Чоловічі годинники зазвичай мають стриманий дизайн і не виділяються багатством барв та оздоблення. Габарити у них часто більше, а функціональність - багатшими. Дитячі годинники часто виготовляються з міцного, нерідко яскравого, пластика, здатного витримати недбалу експлуатацію. Вартість дитячих годин дуже невисока і це розумно - навіть надійні годинник може бути «замучені до смерті» або просто втрачені. 

Обирати годинник я рекомендую тут: швейцарские часы Officine Panerai.
Тут завжди низькі ціни на годинники високої якості.

Корпуси, ремінці та браслети 
Не буде великим перебільшенням сказати, що основа будь-яких годин - корпус. Найпопулярніший матеріал для нього - нержавіюча сталь. Корпус з «нержавійки» досить міцний, зберігає хороший вигляд тривалий час і, що ще важливо, така сталь є гіпоалергенної і недорогий. Для декоративних цілей сталь може покриватися напиленням. Найпопулярніша технологія такого облагородження - PVD (Physical vapourdeposition). Корпус годинника поміщається у вакуумну камеру, де за допомогою сильного нагріву випаровується напилюваний матеріал, звичайно це золото або титан. Створюється свого роду металевий туман, який осідає на заготівлі та після охолодження міцно з нею зв'язується. Таке покриття дуже тонке, не вимагає подальшої обробки, красиво виглядає і дуже довго служить. IP-покриття володіє аналогічними властивостями і наноситься спрямованим пучком плазми, яка складається з найдрібніших частинок напилюваного матеріалу. Найчастіше такими методами на корпус годин наноситься позолота, так що позначення технології зазвичай опускається і в характеристиках годин вказується саме декоративна складова. 
Корпуси дорогих годинників часто виконуються цілком із золота - жовтого або навіть білого. Зрозуміло, мова йде не про чистому золоті, а про його ювелірних сплавах, які мають належної міцність і зносостійкість. 
Все більшою популярністю на сьогодні користуються сплави на основі титану. Останній прийшов з аерокосмічної і військових галузей і для обивателя виглядає екзотично-привабливим. Титан в міру легкий, але при цьому міцний (зокрема завдяки легирующим добавкам), вельми стійок до агресивних середовищ і не викликає алергії. Необроблений сплав має матовий сірий колір, але деякі моделі годинників поліруються до блиску. На титанових корпусах з часом виникають дрібні подряпини, крім того, тильна кришка цельнотітанових годин з часом «прикипає» до корпусу. Щоб цього уникнути, слід застосовувати старий автомобільно-слюсарний прийом - періодичне легке послаблення кришки з наступним закручуванням.

Просмотров: 476 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно