Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Март » 19 » Як вибрати шини? Підбір шин поради
22:38
Як вибрати шини? Підбір шин поради
Про шинах написано дуже багато, тому повторимо тільки , що влітку потрібно їздити на літніх шинах , а взимку - на зимових і що « всесезонних » шин в природі не буває.

Буває лише малюнок протектора , який може бути в тій чи іншій мірі універсальним. Властивості шин залежать не тільки від малюнка протектора , а й від складу гуми , конструкції каркаса і багатьох інших параметрів.
Шини для холодної і теплої погоди відрізняються один від одного в основному складом гуми і конструкцією протектора , тому рекомендуємо взимку їздити на зимових шинах , вони мають спеціальне маркування , найчастіше це дві латинські букви «M + S ».
Для зими можна вибирати шини з шипами протиковзання або без них. Тут однозначну пораду дати складно , все залежить від того , по яких дорогах автомобіль переважно їздить. Якщо це заміські , не дуже добре очищаються дороги - можна використовувати шиповану шину , для міста шипована гума теж потрібна , так як багато слизьких ділянок дороги. У місті основні магістралі все ж чистять , і їзда відбувається в основному по асфальту або сніжно -сольовий каші. Тут можна використовувати нешіованную шину.
Вивільнені від снігу і льоду дороги поставили перед автомобілістами чергову проблему - перехід на літню шину. Деякі автолюбителі вважають , що " перевзуватися " не обов'язково і можна круглий рік їздити на " всесезонних " шинах. Це помилка . У нашому кліматі і машинам потрібне взуття по сезону. Шини для зими і літа відрізняються малюнком протектора , хімічним складом гуми , конструкцією корду , боковин і безлічі інших елементів. Для зимових протекторів використовують м'які сорти гуми , при їзді по сухому теплому асфальту вони зношуються удвічі швидше літніх , і гірше тримають дорогу.
Всі шини діляться на діагональні і радіальні , камерні та безкамерні . Радіальні м'якше і комфортабельніше діагональних . У них менше опір коченню - це знижує витрату палива. За рахунок меншого бічного відведення вони забезпечують кращу керованість. Помітно довше у них і термін служби. Однак удари і порізи вони переносять гірше діагональних , а на поганих дорогах міцність їх буває недостатньою. Словом , для їзди по шосе краще поставити радіальні шини .
Внутрішня поверхня безкамерних шин покрита шаром спеціальної м'якої гуми , яка гарантує герметизацію шини на ободі . Цей же шар надійно герметизує дрібні проколи , і при незначних пошкодженнях . Нарешті , безкамерні шини легше шин з камерою.
При русі по залитому водою асфальту між колесом і дорожнім полотном утворюється водяний клин , шина втрачає контакт з дорогою , починає ковзати по воді і машина стає некерованою. Це явище називається акваплануванням . Для того щоб відвести воду з плями контакту на шинах роблять дві або три глибокі поздовжні канавки і безліч діагональних - подрібніше .
Для забезпечення керованості на сухому асфальті , на деяких дорогих моделях шин центральну доріжку протектора роблять гладкою , але частіше малюнок є на всьому протекторі .
 Позначення радіальних шин змішане - в дюймах і в міліметрах. Наприклад , 165/70R13 . Тут 165 - ширина профілю в міліметрах , 70 - відношення висоти профілю шини до її ширини , "R" - позначення радіальної шини , 13 - посадковий діаметр в дюймах.
Корисні відомості дають позначення індексів навантаження і швидкості. Наприклад , для MERSEDES - C180 шини з типорозміром 195/65R15 91H , мають індекс навантаження на колесо ( 91 ), що відповідає 615 кг , індекс швидкості (Н) дорівнює 210 кілометрам на годину.

Детальніше про вибір, допомога порадою а також замовлення шин за низькими цінами тут: где купить шины?
Просмотров: 448 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно