Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Март » 19 » Як вибрати велосипед новачкові: поради та рекомендації
14:11
Як вибрати велосипед новачкові: поради та рекомендації


Здавалося б, не така вже це і складне завдання - вибрати правильний ведосіпед. Ми, дівчата, щодня і не з такими труднощами стикаємося. І все ж давайте розберемося, для яких цілей він нам потрібен, і якому віддати перевагу. У нашому огляді ви знайдете корисні і потрібні поради новачкам про те, як вибрати велосипед.
 

Щоб точно визначитися з вибором, для початку дайте відповідь на ряд питань.

Навіщо велосипед потрібен саме вам?


Ви плануєте просто велопрогулянки, прогулянки на довгі дистанції або хочете брати участь у велосипедних гонках. Звичайно ж, новачкові важко визначитися зараз - чи станете ви надалі учасником веломарафону або, можливо, відмовитеся від громадського транспорту або автомобіля на користь двоколісного друга. Для велопрогулянок найкраще підійде шосейний велосипед (Road Bike, дорожній велосипед) або міський (передбачає поїздки тільки по хороших дорогах - варіант, який більш підходить для Європи), для більш активних дій (лісові прогулянки, фітнес, подорожі на далекі дистанції) підійде Mountain Bike - гірський велосипед.
 

"Я нічого не розумію в технічних характеристиках - як мені бути?"

Обрати якісний недорогий велосипед можна тут
 

По-перше , вам абсолютно необов'язково розбиратися в техвопросах досконально , головне - керуватися здоровим розумом і усвідомлювати , що вам точно не потрібні BMX (маленький трюкової велосипед ) або дорогий гірський велосипед (якщо ви не плануєте тривалі поїздки по невизначеною місцевості з незрозумілими дорогами) . Список того , з чим потрібно ознайомитися перед походом за новим транспортним засобом , не дуже великий .

Рама

Її висота має бути на 10 см нижче вашого пояса (коли ви стоїте ) , а матеріал може бути будь-яким - від сталі (у самих бюджетних версіях ) до титану і карбону ( в найдорожчих варіантах) . Знову ж таки , немає нічого поганого в сталевий рамі - новачкові цілком підійде велосипед з нею.
 

Колеса і шини

Звертайте увагу на кількість спиць - в більшості велосипедів з має бути 32 , в гірських - 36 . До речі , людям повним , ситому комплекції рекомендують вибирати все таки гірські велосипеди , кількість спиць у яких більше - вони краще тримають навантаження. Що стосується шин , то гладкі підійдуть для хороших доріг ( яких не так багато на наших просторах , на жаль) . Але є варіант, який підходить і нам - комбіновані , або , як називаються вони професійно - полусліки . Середня частина шини гладка , а з боків - грунтозащепи - для зручності їзди по нерівній місцевості.

Гальма і перемикачі швидкостей

Для новачків краще вибирати ножні гальма. Перемикач швидкостей зможете підібрати виходячи зі зручності - він може бути у вигляді важеля на кермі , або у вигляді кнопок. Знову ж , якщо це велосипед для новачка і ви найближчим часом не плануєте брати участь у Tour de France , то суттєвої ролі перемикач швидкостей не зіграє.
Просмотров: 722 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно