Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Март » 16 » ЯК ВИБРАТИ ВІКНА
22:43
ЯК ВИБРАТИ ВІКНА

Вибираючи вікна , що віддати перевагу - натуральне дерево , легкий і міцний алюміній або доступний пластик? Це залежить від смаку і товщини гаманця , але більшість споживачів , що затіяли міняти вікна , навіть при надлишку коштів воліють пластик. Як вибрати вікна і не помилитися?

Ціни тут нищі ніж у інших, та і замовити можна прямо з сайту, доставка швидка.

дерев'яні вікна

Найдорожчі - дерев'яні євровікна . Вони солідно виглядають , претендують на екологічність і гармонують з меблями - зрозуміло , якщо виконані з нею в одному стилі. Правда , екологічноcть дерев'яних вікон , на думку багатьох фахівців , всього лише декларується . Щоб вікна були довговічними , дерево повинно бути оброблено спеціальними хімічними складами для запобігання гниття , розтріскування і т.п. Крім цього , дерев'яні вікна необхідно покрити поліуретанової фарбою , стійкою до атмосферних явищ . В результаті екологічність і повітропроникність дерев'яних вікон зводиться до нуля.

 

А от шлюб в дерев'яних вікнах - набагато більш поширене явище , ніж в пластикових . У порівнянні з конструкціями з металопластику виготовлення дерев'яного вікна - більш тривалий процес, що складається з багатьох маленьких , але дуже важливих для довгого життя майбутнього готового виробу етапів. В принципі нічого поганого в цьому немає - просто в підсумку у виробника дерев'яних вікон потенційно більше проблем технологічного властивості і одночасно більше можливостей (а рівно і спокус ) порушити технологію виготовлення вікна . Найбільш «тонкі » місця тут - сушка деревини , склеювання , забарвлення , установка скління. В результаті готове дерев'яне євровікно часто не відповідає європейському рівню якості для виробів подібного роду , і з'ясовується це, на жаль , не відразу. У результаті споживач може отримати недешеве і більш складне в догляді виріб, який згодом ( коли і якщо розкриють можливі недоліки виготовлення ) може принести своєму власникові цілий ряд незручностей.

 

Останнім часом все більшого поширення набувають вікна нового покоління з натурального дерева: сосни , дуба , тика , модрини та інших порід. Виготовлені вони за найсучаснішими технологіями Фінляндії , Іспанії , Італії та Росії. Ціни на них такі: наприклад , клеєний брус плюс склопакет - від 2000 руб. кв.м. , євровікна фінські деревоалюмінієві - від 6000 руб.кв.м. з установкою , дерев'яні елітні вікна з обробкою з дуба , бука , вишні виробництва Швеції - від 15 000 руб. за кв.м.

 

Зрозуміло , форма і обробка таких вікон може бути будь-який, все залежить лише від побажань і смаку замовника. Фурнітура застосовується найвищої якості , деревина повинна бути оброблена проти деформації , розбухання , гниття і т.д. Все це забезпечує довгий термін служби таких вікон і їх надійну роботу.

 

пластикові вікна

Хай вибачать нас політологи , але думається , що вибір пластикового вікна - це не менш серйозний захід , ніж чергові політичні «гри». Адже за кандидатів ми голосуємо в середньому раз на чотири роки , а для якісної віконної системи - і сорок років не межа служби . Щоб не вибирати дану деталь інтер'єру так само часто , як депутатів , необхідно уважно поставитися до процесу. Це стосується як самої конструкції , так і компанії , де її купують.

 

Споживачі все частіше вибирають саме системи на основі ПВХ. Чому це відбувається? Справа в тому, що раніше традиційним матеріалом для виробництва вікон була деревина. Її достоїнства - висока міцність при невеликій об'ємній масі , низька тепло- і звукопровідність , морозостійкість . До недоліків можна віднести наявність нерівностей у матеріалу ( сучки , тріщини , смоляні кишені і ін ) І схильність до впливу вологи , як говорилося вище.

 

Впровадження сучасних технологій дозволило отримувати необхідну чистоту обробки поверхонь деревини та високу якість готового вікна . Однак подібне виробництво високовитратна , тому якісні конструкції стоять вельми дорого. Багато людей , пам'ятаючи досі про вартість найперших пластикових вікон , вважають , що вони набагато дорожче дерев'яних . Це давно вже не так. Раніше висока ціна на них обумовлювалася в чому транспортними витратами і митними платежами (конструкції ввозилися з-за кордону) . Сьогодні всі найбільші виробники відкрили свої заводи в Росії .

 

Крім того , на практиці пластикові вікна виправдовують понесені витрати. Так , завдяки своїм герметичним властивостям вони дозволяють значно знизити енерговтрати житла. А на них доводиться іноді до 50% всіх витрат на комунальні платежі.

 

І все ж головною причиною популярності пластикових вікон експерти називають не стільки їх вже доступну більшості населення вартість , скільки споживчі якості. Термін служби якісного пластикового профілю складає десятки років , при цьому догляд за ним майже не потрібно .

 

Якісний профіль. Фірма обрана, наступний етап - проаналізувати характеристики рами і зрозуміти , яке саме пластикове вікно встановити . Тут слід звернути увагу на виробника профілю , кількість камер в конструкції , якість виготовлення і зовнішній вигляд цієї віконної складової.

 

У покупців часто виникає питання , який профіль краще - вітчизняний або зарубіжний . Дійсно , європейські виробники мають багатий досвід виготовлення пластикових вікон. Адже історія ПВХ- технологій за кордоном налічує близько 30 років. Але вікна , зроблені для європейських погодних умов , не завжди підходять для Росії. Тому, з одного боку, багато найбільші світові розробники відкривають заводи у нас в країні , адаптуючи при цьому свої технології під місцевий клімат . З іншого , вітчизняні виробники приділяють серйозну увагу якості виробництва продукції , використовуючи західний досвід .

 

Інше питання , який виникає при покупці пластикових вікон , - це кількість камер в профілі. Вважається , що чим більше їх число , тим краще. Дійсно , кількість камер впливає на тепло- і звукоізоляційні характеристики вікна . Однак у звичайних умовах експлуатації , навіть з урахуванням холодних російських зим , добре себе зарекомендувала трикамерна віконна система . І лише в умовах районів , наближених по клімату до крайнього північ , або будинках, що знаходяться поблизу жвавих автострад , розумно використовувати більш широкий профіль - наприклад , пятикамерний . Адже він володіє підвищеними теплоізоляційними і шумоізоляційні властивості .

 

Морозостійкість матеріалу забезпечують спеціальні добавки - аддитиви . Вони безпосереднім чином впливають і на зовнішній вигляд пластикового вікна . Якісні аддитиви гарантують також білосніжний колір рами на весь термін його служби . Якщо ж компанія на них економить і використовує дешевий матеріал , немає ніякої гарантії , що пластикові вікна з часом не пожовтіє . Висновок простий : необхідно купувати віконні конструкції перевірених виробників ПВХ -профілю.

 

Зовнішній вигляд конструкції заслуговує особливої ​​уваги. Поверхня профілю досить стійка до механічних впливів , але на ній , навіть в умовах нормальної експлуатації , через деякий час можуть з'явитися подряпини. Особливо вони видно на глянсовому , відблиски профілі - адже він характеризується підвищеними світловідбиваючими властивостями. Щоб пластикове вікно мало бездоганний зовнішній вигляд , деякі виробники профілю , випускають його з напівглянсової поверхнею. Вона , з одного боку , зберігає гру світла , а з іншого - на ній не видно пошкодження .

 

При виборі вікна є ще одне питання , яке необхідно вирішити покупцеві , - це колір профілю. Традиційно у більшості жителів будинків стоять білі вікна . Але компанії сьогодні пропонують покупцям великий вибір колірних рішень. І тут головне - особистий смак .

 

Поряд з цим , компанії дають можливість вибору форми вікна . Крім звичної прямокутної , можливі також і арочні , і круглі конструкції, і віконні системи під замовлення .

 

Доводимо фурнітуру до ручки. Однак на цьому процес вибору вікна не закінчений. Адже воно представляє складну конструкцію, що складається не тільки з профілю , але ще з склопакета і фурнітури.

Перший елемент є найбільшою « видимої » частиною конструкції. Склопакет складається з герметично з'єднаних між собою стекол , усередині яких знаходяться повітряні камери. Як відомо , саме повітря є найкращим теплоізолятором. Важливо також , щоб у процесі виготовлення склопакета використовувалися якісні герметики й осушувачі . Справа в тому , що застосування неякісних матеріалів , як правило , призводить до внутрішнього запітніння і промерзання скла.

 

Ще одним способом збільшення теплоізоляції вікна ( в середньому на 15-20% ) у наш час стала закачування в склопакет інертних газів замість повітря . Для кожного використовуваного в цих цілях газу - аргону , криптону , ксенону , гексафториду сірки - існує своя оптимальна ширина проміжку між листами скла.

 

При виборі пластикового вікна особливої ​​уваги потребує і фурнітура (ручки , петлі , різні механізми відкривання / закривання і т.д.). Дешевий і неякісний продукт часто « ставить хрест» на всій конструкції. Застосування відповідних кріпильних елементів і комплектуючих для рам з різних матеріалів і з різною геометрією профілів вирішальним чином визначає безпеку в експлуатації , довговічність і стійкість до злому . З особливою ретельністю слід підбирати фурнітуру для одностулкових арочних і косокутним вікон. У даному випадку неправильний вибір фурнітури швидко призведе до погіршення її працездатності .

 

У будь-якому випадку слід пам'ятати: фурнітура буває двох видів - проста і багатофункціональна . Перша забезпечує поворот і « откід » стулки вікна , друга має додаткові механізм захисту стулки від провисання , механізм мікропровітрювання і інші корисні функції.

 

Установка вікна . Заключний етап у нелегкій справі вибору вікна - знайти хороших монтажників . Основні операції (виготовлення , монтаж і оздоблення укосу ) повинні виконуватися однією фірмою . Якщо ці роботи проводяться різними компаніями , згодом складно буде визначити , якій організації пред'являти претензії. До слова , найчастіше замовник навіть і не припускає , що монтаж вікон не увазі надання вікнам закінченого вигляду. Інакше кажучи , установка вікна не завжди включає в себе роботу з відновлення та обробці укосів . Цю послугу надають серйозні фірми .

Також не варто забувати , що навіть пластикове вікно , вибране з такими зусиллями , можна пошкодити в ході монтажних робіт. Тому при доставці готового віконного блоку слід звернути увагу на його зовнішній вигляд. Конструкція повинна бути в захисній упаковці , віконний профіль - без подряпин , а скла - без тріщин.

 

На відміну від політичної арени на ринку пластикових вікон ніколи не виникне ситуації для голосування « проти всіх». Сучасний споживач може вибрати відразу з декількох гідних кандидатів. І якщо процес установки вікон буде особливо вдалий , то вони послужать навіть вашим дітям.
Просмотров: 1234 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно