Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Июль » 12 » Як захистити себе шахрая під час оренди квартири
23:39
Як захистити себе шахрая під час оренди квартири

"Один з варіантів обману: шахрай знімає квартиру подобово, наприклад на тиждень, - наводить приклад керівник відділу оренди компанії" Азбука Житла "Марія Баскова. - За цей час він встигає перездати житло іншому наймачеві за ціною, значно нижчою за ринкову. При цьому шахрай просить надати йому передоплату за кілька місяців, а потім зникає. Обдурений наймач дізнається, що у квартири інший господар, який нічого не знав про цю схему ". 

Якщо ви потребуєте захисту своїх прав, тоді вам сюди: закон о защите прав потребителей.
Тут вам допоможуть спеціалісти.

Обережно! муніципальна квартира 

Нарватися на шахраїв можуть і орендарі, які намагаються зняти муніципальну квартиру. Особливість такої квартири полягає в тому, що в ній можуть бути зареєстровані кілька людей, які мають право там проживати. Один з мешканців квартири здає її, передає ключі наймачеві та, отримавши гроші за оренду, їде. А через деякий час з'являється інший зареєстрований в цій квартирі людина і повідомляє, що він буде тут жити. 

Квартира з родичами 

Ще одна, дуже схожа схема обману: квартира за документами належить родичу, який зараз проживає за кордоном, і вам пропонують підписати договір з людиною, чинним за дорученням від справжнього власника квартири, розповідає керівник відділу житлової нерухомості Delta estate Олеся Мандзяк. Довіреність може виявитися недійсною, а людину, яка зняв таку квартиру, можна легко виселити. 
"Дуже часто орендодавці надають копії документів на власність або документи старого зразка, - продовжує Олеся Мандзяк. - При підписанні договору надаються копії документів на власність під приводом того, що оригінали в даний момент не доступні (знаходяться далеко на дачі, в іншому місті, в банку) або документи старого зразка (1993, 1998 років). А насправді у квартири зовсім інші власники, що і з'ясується найближчим часом після в'їзду в квартиру ". 

іпотечна оренда 

А з розвитком житлового кредитування на ринку з'являється багато квартир, куплених в іпотеку або перебувають під заставою у банку. Якщо при здачі такої квартири орендарю не пропонують дозвіл банку на здачу квартири, то, ймовірно, у власника можуть бути проблеми з кредитною організацією. У цьому випадку співробітники служби безпеки банку або судові пристави можуть у будь-який час виселити наймача. 

Плата за інформацію 

Орендарі також часто попадаються на шахрайську схему під назвою "плата за інформацію". У цьому випадку з агентством нерухомості укладається договір і вноситься плата за контактну інформацію, яка в підсумку виявляється недостовірною. Наприклад, шахраї обіцяють знайти квартиру, яка здається за дуже привабливими орендними ставками. Це одна з найстаріших схем, яка дозволяє агентствам обманювати квартиронаймачів. 

Найчастіше надані контакти виявляються липовими. У кращому випадку за оголошенням ховається об'єкт з істотним подвохом, наприклад квартира виставлена ​​на продаж або потребує серйозного ремонту. 

У літній період з появою на ринку оренди сезонних квартир зустрічаються власники, які говорять наймачеві, що здають квартиру на тривалий термін, однак восени вони повертаються в місто. У підсумку орендар змушений знову шукати собі житло. 

Як не попастися на вудку шахраїв 

"Щоб не стати жертвою шахраїв при оренді квартир, найкраще відразу вимагати у господаря паспорт, а також перевірити документи на квартиру, - радить Марія Баскова. - З власником квартири необхідно укласти договір, в якому мають бути прописані основні обов'язки сторін. Гроші найкраще віддавати тільки під розписку ". 

Олеся Мандзяк вважає за необхідне звернутися за допомогою в кваліфіковане агентство нерухомості, де працюють грамотні ріелтори, здатні допомогти уникнути різних ризиків при оренді квартири. "Починаючи з огляду квартири потрібно звертати увагу на всі деталі того, що відбувається. При підписанні договору повинен бути присутнім сам орендодавець (або всі учасники власності), надані всі оригінали документів на власність і паспорта, а також всі необхідні довідки", - говорить експерт.

Просмотров: 529 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно