Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Июль » 22 » Як захиститися від шахраїв
22:17
Як захиститися від шахраїв

- Дотримуйтесь закон, пам'ятайте, що будь-яка сумнівна угода чревата сумними наслідками. 

- Остерігайтеся незнайомих людей (зазвичай дуже балакучих), з порога пропонують вам вигідну угоду або продають товар за заниженою ціною (він може бути краденим або неякісним). Важливий сигнал небезпеки - відчуття, що вам несподівано і невимовно пощастило. Будьте скептиком, не вірте переконливим на перший погляд поясненням ("виставкова партія", "все розпродуємо і закінчуємо торгівлю", "партнерам ніколи чекати", "сьогодні ювілей шефа" і т. д.). Хай не заворожують вас ні вишукані манери, ні надмірне чарівність, ні іномарки або спецмашини, ні візитки (дані на яких часто не відповідають дійсності), ні "зв'язку" з високопоставленими людьми і т. д. і т. п. 

- Укладаючи договір з фірмою, вимагайте, щоб гарантії надали її засновники. При підозрі, що фірмові бланки і печатки підроблені, перевірте їх справжність у відділенні банку або в організації, яка є засновником фірми. Не соромтеся задавати питання і не реагуйте на обурення з протилежного сторо ¬ ни. Краще перестрахуватися, ніж ока ¬ заться обкраденим. 

- Вивичайте свої права, швидко та зручно це можна робити тут: закон покупателя.
Не дайте себе обманути.

- Не грайте в азартні ігри (лотереї, карти, наперстки тощо). Переграти фахівців з обдурення простаків не вдасться: давши можливість трохи виграти і пробудивши азарт, вони заберуть у вас все. 

- Не продавайте незнайомим людям товари, особливо дорогі (автомобілі, відеоапаратуру і т.п.): замість грошей вам можуть всучити "ляльку" (пачку кольорового паперу) або просто відібрати гроші. Все ж зважившись на подібну угоду, не дозволяйте покупцям заходити в прохідні двори, на будови, в будинку з запасним виходом або зі службовим під'їздом, тому що в цих місцях є можливість непомітно сховатися. 

- У процесі здійснення угоди з незнайомими людьми ніколи не передавайте їм гроші в руки навіть на найкоротший час, яким би слушним ні був привід. 

- Даючи оголошення в газету про продаж або купівлю цінних речей, ніколи не давайте свою адресу або телефон; вказуйте номер пейджера або адресу до запитання (абонентський ящик у відділенні зв'язку), щоб не стати жертвою пограбування. 

- Купувати з рук цінні речі краще не поодинці. Перевірте упакований товар перед оплатою і вже не віддавайте продавцю, щоб в момент розрахунку покупку не підмінили. 

- Не купуйте і не продавайте з рук валюту. Користуйтеся послугами банку або обмінного пункту. 

- Даючи гроші в борг, беріть письмові розписки: вони можуть стати в нагоді, ес ¬ чи надалі виникне необхідність звернутися до суду. 

- Не поспішайте піднімати гаманець з грошима, несподівано опинився у вас під ногами. Якщо в цей момент до вас підійде людина і заведе розмову про знахідку, тут же відійдіть убік. Буде приставати - скажіть, що зверніться в поліцію.

Просмотров: 464 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно