Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Май » 6 » Як знизити витрату палива
19:00
Як знизити витрату палива

Сьогодні особливо гостро стоїть проблема з ціною на паливо - незважаючи на коливання , що залежать від політики та інших факторів , ціна на бензин буде постійно підвищуватися. Тому не дивно , що практично будь-який автовласник хотів би знизити свої витрати на паливо.

Сьогодні найбільш економічними транспортними засобами з ДВС є невеликі міські автомобілі , які , згідно з новою політиці Євросоюзу , в майбутньому повинні завоювати міські дороги.

Вже сьогодні , в деяких країнах Євросоюзу , наприклад , в Англії , Німеччині та Франції вводяться обмеження на в'їзд потужних автомобілів і позашляховиків у столиці цих країн і в деякі великі міста . І якщо деяким автомобілям буде зовсім заборонений доступ у великі населені пункти , то іншим може повезти більше і вони зможуть все ж отримати дозвіл на в'їзд на платній основі.

Цікавитесь автомобілями? Тоді вам сюди: http://auto.ironhorse.ru/category/usa/hummer
Все найцікавіше про автомобілі на сайті.

Водночас владою всіляко підтримується і стимулюється попит на економічні автомобілі , які дозволяють хоч якось зберігати екологію великих міст . Для цього на законодавчому рівні вводяться різні податкові послаблення і пільги.

Для тих же автовласників , які ні за що на світі не хочуть розлучатися зі своїм потужним автомобілем , екологічною організацією за сприяння авто- експертів розроблені рекомендації , які допоможуть не лише економити від 10 до 20 відсотків від суми витрат на паливо , але і дозволять знизити збиток , нанесену довкіллю .

Деякі найбільш цікаві рекомендації, як знизити витрату палива :

1 . Рух автомобіля слід починати відразу ж після того , як обороти двигуна на щойно заведеному автомобілі візьмуть якусь постійну величину. Тобто як тільки стрілка тахометра перестала смикатися , можна їхати . Чекати , коли прогріється мотор не слід , оскільки сучасні двигуни конструктивно розраховані на швидкий старт.

2 . По-можливості , слід перемикати передачі коробки швидкостей через одну ( це стосується механічних коробок ) . Наприклад , якщо довелося гарненько розігнатися на третій , то можна відразу ж включити п'яту швидкість , минаючи четверту . Так само не рекомендується довгий розгін на першій передачі . Треба якомога швидше перемкнутися на другу швидкість.

3 . При вимушеній зупинці більш ніж на 30 сек двигун слід вимкнути.

4 . Гальмування двигуном на сучасних автомобілях так само дозволяє економити паливо завдяки тому , що вони оснащуються , так званим , движковим вимикачем. Це пристрій призначений для того , щоб блокувати подачу палива при здійсненні водієм гальмування шляхом перемикання на знижену передачу.

5 . Плавне водіння автомобіля , без різких зрушення з місця і педалі гальма в підлогу , так само добре сприяє економії палива , а заодно і покришок та елементів гальмівної системи. Короткі поїздки для автомобіля протипоказані , намагайтеся їх уникати.

6 . Дотримання швидкісного режиму в межах 90 км / год дозволяє економити приблизно 2-3 літра бензину на кожну сотню кілометрів шляху , в порівнянні з витратою , потрібним для їзди на швидкості 130-140 км / ч.

7 . Є ще одна хитрість. Якщо Ви їдете на ненавантаженому автомобілі, то можна дещо знизити опір коченню , за рахунок того , що збільшити тиск в шинах на 0,2-0,5 бар в порівнянні з тим значенням , яке рекомендовано в експлуатаційній таблиці .

8 . Намагайтеся не користуватися кондиціонером та іншими енергоємними приладами , тим самим Ви знижуєте навантаження на двигун і йому потрібно менше палива.

9 . Чим менше маса автомобіля , тим менше зусиль потрібно двигуну прикладати до того , щоб переміщати автомобіль . Тому стежте , щоб в багажнику не скупчувалися різні "потрібні" речі.

Як бачите , знизити витрату палива не так вже й складно. Потрібно лише трохи акуратності :).

Просмотров: 423 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно