Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Март » 15 » Как выбрать насос для воды в частном доме, купить насос
22:29
Как выбрать насос для воды в частном доме, купить насос
У XXI столітті життя в приватному будинку без холодної та гарячої води важко назвати комфортною. Не кажучи вже про опалення та каналізації, які вже давно вважаються невід'ємною частиною нашого життя. Для повноцінної роботи всіх цих зручностей необхідно в першу чергу налагодити подачу води в систему водопостачання. У більшості випадків приватні будинки не підключені до централізованих систем водопостачання. Відповідно виникає необхідність у самостійному забезпеченні приватного будинку водою. Справитися з цим завданням дозволяють водяні насоси.

Обрати насос можна тут: купить насос
Низькі ціни та якість товару.

Типи насосів та їх застосування
Для подачі води з свердловини або колодязя в будинок , забезпечення поливу газону або саду застосовують свердловинні заглибні або зважених насоси .

Перш ніж робити покупку , слід визначитися з типом необхідного вам насоса. У разі якщо джерело води знаходиться на невеликій відстані (до 9 метрів) , то найбільш зручним і простим рішенням буде використання самовсмоктуючого насоса. При більш низькому рівні залягання води (нижче 9 метрів) , варто застосовувати заглибні свердловинні насоси.

Самовисосуючы насоси
Зважених насосиСамовсасивающій (поверхневий ) насос - оптимальний варіант для приватного заміського будинку , якщо джерелом води є неглибокий колодязь або довколишній водойму. Безсумнівним плюсом самоусмоктувальних насосів є можливість їх перенесення, що дуже зручно , а також велика цінова доступність , ніж заглибних . Самовсмоктуючий насос працює на поверхні (у воді знаходиться лише забірний кінець всмоктувального шланга ) , як поблизу від джерела води , так і на невеликій відстані від нього.

До мінусів поверхневого насоса можна віднести обмежену глибину всмоктування - йому необхідно і затягувати воду в корпус , і направляти її далі по трубопроводу. Насоси середньою глибиною всмоктування здатні працювати в межах 5-8 метрів (такий насос згодиться виключно для озер , річок , неглибоких колодязів ) .

Однак існують насоси , здатні піднімати воду з глибин до 30 метрів. До них відносяться поверхневі насоси , що оснащуються виносним ежектором .

Колодязні і свердловинні насоси
насос малишПрі необхідності подачі води з глибин більше 9 метрів , або в тому випадку , коли є необхідність захисту насоса від замерзання під час зимового періоду , слід застосовувати заглибні насоси. Такий тип насосів опускається безпосередньо в свердловину . При цьому насоси свердловин , в порівнянні з поверхневими , мають більш високим показником ККД.

Формула, що дозволяє правильно підібрати занурювальний насос.
Орієнтовний напір насоса можна визначити за допомогою досить простої формули :

Nтреб = Xдін + Yдома + Zнап + 20 %, де :

Nтреб - це необхідний натиск в метрах ;

Xдін - це динамічний рівень води (відстань від землі до води в колодязі або свердловині після початку роботи насоса) в метрах ;

Yдома - відстань від землі до максимального рівня підйому води ;

Zнап - забезпечує натиск тиск ( в середньому 1,5 - 4 атм , ) .

20 % - орієнтовна цифра опору в трубопроводі , сильно залежна від відстані між будинком і свердловиною .

Необхідною складовою є установка зворотного клапана. Він потрібен для недопущення відходу води назад в свердловину в разі відключення насоса.

При експлуатації подібного обладнання , слід враховувати необхідність їх захисту від роботи з « сухому ходу ». Подібна ситуація виникає у разі падіння рівня води в свердловині або колодязі нижче критичного . Результатом цього ставати перегрів двигуна і , звичайно ж , вихід його з ладу.
Просмотров: 1214 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно