Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 3
Гостей: 3
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Сентябрь » 4 » Сергій Нікітін: в Росії вироджується незалежна журналістика
13:40
Сергій Нікітін: в Росії вироджується незалежна журналістика

Росія: свобода слова на шляху зникнення "- під таким заголовком пройшла у вівторок, 1 липня, в Парижі зустріч журналістів з Сергієм Нікітіним, главою московського відділення правозахисної організації" Міжнародна амністія ", і Ксенією Косенко, сестрою Михайла Косенко, засудженого за участь у масовій антиурядової акції протесту на Болотній площі в Москві в травні 2012-го. 

Нікітін розповів на зустрічі, що в Росії сьогодні вироджується незалежна журналістика, а молоді репортери, за його словами, не бажають висвітлювати політичні теми, воліючи їм гламур і шоу-бізнес. Він зазначив, що після прийняття в Росії нового закону про збори влади стали жорсткіше ставитися до будь-якого, хто приймає участь в антиурядових акціях. 

За словами Ксенії Косенко, вона і її брат до подій травня 2012 не були ні правозахисниками, ні активістами якої б то не було організації. На Болотну площу Михайло вийшов як сотні тисяч інших стурбованих ситуацією громадян. Ксенія розповіла подробиці про арешт брата, суді над ним і приміщенні його на примусове лікування в психіатричну лікарню. "Те що відбулося з Михайлом є доказом того, що каральна психіатрія, що мала гірку славу в радянські часи, не зникла і в сучасній Росії, - сказала вона. - Під час суду до Михайла не допускали незалежних лікарів, не дали провести і повторну експертизу. А зараз ми навіть не знаємо, які саме препарати йому дають в лікарні - нам кажуть, що це лікарська таємниця ". 

В інтерв'ю Радіо Свобода Ксенія Косенко зазначила, що, за її спостереженнями, потрапивши в 5-у психіатричну лікарню міста Чехова, Михайло став отримувати набагато більш сильні препарати, ніж ті, які він приймав протягом останніх десяти років у зв'язку з отриманою в армії травмою . "Препарати, які він приймав раніше сам, тільки стабілізували його стан. Він ніколи не піддавався госпіталізації, його лікуючий лікар не вважав, що така йому необхідна, а зараз його стан мене турбує", - сказала вона. 

Особисто на її адресу ніяких претензій з боку російських властей не було, каже Ксенія Косенко. "Поки, і я підкреслюю - поки, цього не відбувалося. Я намагаюся абсолютно відкрито захищати мого брата. Але, природно, я нормальна людина, і в якихось моментах я побоююся реакції влади. В будь-який момент якимось чином кисень може бути перекритий ". 

Оскільки сьогодні Росія знищує всю незалежну журналістику, актуальні та правдиві новини ви завжди знайдете тут: новости дня.

З російських засобів масової інформації лише небагато об'єктивно висвітлювали процес над її братом, каже Ксенія Косенко. "З телеканалів - це був" Дождь ", який досить об'єктивно подавав інформацію, стежив і стежить за долею кожного затриманого по" болотному справі ". Є також кілька газет і одна радіостанція. А основна маса об'єктивних фактів все ж знаходиться в інтернеті", - відзначає вона. 

Сергій Нікітін і Ксенія Косенко прибули до Франції на тиждень, в рамках громадської кампанії за свободу слова в Росії. Сьогодні в 19:00 за паризьким часом в штаб-квартирі "Міжнародної амністії" у французькій столиці вони проведуть відкрите бесіду з публікою, повідомляє кореспондент Радіо Свобода Наталія Канівська.

Просмотров: 361 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно