Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Май » 13 » Ви виграли справу проти податкової в суді? Вітаємо ! А що далі?
16:58
Ви виграли справу проти податкової в суді? Вітаємо ! А що далі?

  Можливо , що вже після першої інстанції Ви вважаєте, що , нарешті , всі Ваші труднощі позаду , і податковий орган зобов'язаний відновити всі Ваші права : анулювати заборгованість в картках особового рахунку , відкликати опричників (читай - судових приставів ) , розблокувати розрахункові рахунки , відшкодувати ПДВ з бюджету , заявлений до відшкодування і т.д. і т.п.

            Буває і навпаки : підприємці чекають відновлення своїх прав , поки справа не пройде апеляційну та / або касаційну інстанцію , і зазнають збитків.

Спочатку справу треба виграти, допоможуть вам в цьому тут: практика по налоговым спорам 
Податкові, судові та арбітражні спори.

            А як усе має бути по закону?

            За загальним правилом , всі рішення арбітражних судів набирають законної сили після закінчення одного місяця , якщо не подана апеляційна скарга . Якщо рішення суду оскаржили - то в день прийняття постанови судом апеляційної інстанції ( за умови , що рішення суду не скасували ) (п. 1 ст. 180 АПК РФ).

            Але спори з податковими органами за позовами платників податків про оскарження неправомірних рішень входять в особливу категорію справ , для якої главою 24 АПК РФ встановлені свої правила :

            Якщо інше не зазначено в рішенні суду , то воно підлягає негайному виконанню , а оспорювані незаконні рішення не підлягають застосуванню (п. 7 , 8 ст. 201 АПК РФ).

            Це означає , що вже після першої інстанції суду , інспекція зобов'язана відновити майже всі Ваші права , незважаючи на те , що рішення суду поки не вступило в законну силу.

Перелік дій , які інспекція зобов'язана провести може мінятися залежно від справи , але найчастіше сюди входять:

- Очищення КЛС

- Звільнення розрахункового рахунку від арешту і інкасових доручень ,

- Скасування та відкликання рішень і постанов про стягнення заборгованості зі служби судових приставів ,

- Скасування забезпечувальних заходів і т.д.

Самостійно ці дії податкова інспекція не виробляє майже ніколи , тому, після отримання рішення суду , Вам необхідно подати до інспекції заяву з вимогою про відновлення прав . Пред'явлення інспекції виконавчого листа при цьому необов'язково .

            Однак є з цього правила виняток: до моменту набрання законної сили рішення суду першої інстанції , не можуть бути виконані рішення судів в частині, що стосується повернення або відшкодування грошових коштів з бюджету.

            Правило це спрямовано на захист бюджету і, на наш погляд , цілком виправдано . Тому в питаннях , що стосуються , наприклад , відшкодування сум ПДВ , стягнення з податковою збитків або судових витрат , Вам необхідно дочекатися постанови апеляційної інстанції у своїй справі .

            Порядок стягнення з податковою інспекції присуджених судом коштів також має свої особливості , встановлені бюджетним законодавством РФ:

Відповідно до п. 1 ст. 242.3 Бюджетного кодексу РФ виконанням рішень, що передбачають стягнення грошових коштів з коштів федерального бюджету займається орган Федерального казначейства за місцем відкриття боржнику особового рахунку для обліку операцій з виконання видатків федерального бюджету .

Наприклад , виконавчі листи , в яких боржником вказується Міжрайонна інспекція ФНС Росії № 11 по РТ , повинні бути спрямовані Територіальне відділення Департаменту казначейства МФ РТ Нижньокамського району та м. Нижнєкамська (адреса: 423570 , м. Нижньокамськ , вул. Ахтубинская , д. 6 , тел. +7 (8555) 42-40-96) .
В силу ст. 242.1 БК РФ , крім оригіналу виконавчого листа , в орган федерального казначейства обов'язково необхідно додати копію судового рішення , завірену належним чином (читай - судом ) з відміткою суду про вступ його в законну силу , а також заява стягувача із зазначенням реквізитів банківського рахунку , на який необхідно перерахувати стягуються грошові кошти.

Представник стягувача зобов'язаний додати до заяви нотаріально завірену копію або оригінал довіреності , в якій буде прямо вказано право на пред'явлення виконавчого листа до виконання .

Просмотров: 904 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно