Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Июль » 21 » Вибір харчування для дитини
23:29
Вибір харчування для дитини

Експерти дитячого медичного центру Джона Хопкінса з'ясували: тільки 6% вигодуваних грудьми маляток потрапляли до лікарні з гострими респіраторними захворюваннями, а от серед іскусственніц госпіталізували 50%. На хлопчиків, вважають дослідники, годування груддю не впливає - і в тому, і в іншому випадку в лікарню потрапляли 18% малюків. Незважаючи на такі незвичайні результати, лікарі одностайні: ніщо не замінить мамине молоко ні дівчаткам, ні хлопчикам. Теоретично все зрозуміло. А що робити, якщо молока немає? Вихід один - правильно підібрані штучні суміші. «АіФ» попросив найбільших експертів розвіяти найпоширеніші міфи. 

Рекомендую обирати харчування для дитини тут: детские смеси

Міф 1. Дитячі суміші - більш якісне харчування. Грудне молоко може бути поганим через здоров'я самої мами. 
- Який би прекрасною не була дитяча суміш, вона ніколи не замінить грудне молоко, - пояснює Памела Прайс, науковий співробітник Науково-дослідного центру Ебботт в галузі дитячого харчування в США. - У ньому містяться живі клітини, специфічні імуноглобуліни. А головне - воно змінюється, підлаштовуючись під потреби малюка: молоко мами для 3-тижневого малюка серйозно відрізняється від молока для 6-місячного. Тому, якщо грудне вигодовування неможливо, дуже важливо радитися з лікарем, щоб правильно підібрати суміш. 

Міф 2. Недоношених малюків треба годувати більше і частіше, щоб вони швидше набрали вагу. 
   - У них підвищена потреба в поживних речовинах, - пояснює Юлія Мохова, к. м. н., Медичний радник одній із найбільших компаній з виробництва дитячих сумішей. - Якщо такий малюк іськусственник, годуєте його сумішами, спеціально створеними для недоношених дітей. У них на відміну від інших достатню кількість поживних речовин для надолуження росту і розвитку. У пологовому будинку краще годувати такого новонародженого готовим рідким харчуванням, а не порошковим (його неможливо стерилізувати). А вдома - спецсмесямі для недоношених, розробленими для періоду «після виписки». 

Міф 3. Склад всіх сумішей однаковий. 
- У суміші додають різні речовини, і, безумовно, склад розрізняється, - упевнений Педро Гутієррес, професор, керівник Національного інституту педіатрії в Мексиці. - Скажімо, можуть додаватися електроліти, щоб заповнити втрату рідини після діареї та блювання, речовини для придушення газоутворення і т. п. А, наприклад, недавні дослідження показали, що пальмова олія (palm olein oil), яке застосовується в багатьох сумішах, може перешкоджати засвоєнню кальцію. Доведено, що при використанні сумішей без пальмового масла всмоктування кальцію вище на 53%. А він грає головну роль при формуванні кісткової системи і здорових зубів. Кожна мама повинна пам'ятати, що вибір харчування для дитини - справа дуже відповідальна. Від цього, без перебільшення, залежить життя малюка.

Просмотров: 928 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно