Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Апрель » 29 » 6 корисних гаджетів для автолюбителя
14:10
6 корисних гаджетів для автолюбителя

Кожен автовласник через що з'явилася необхідності або в силу цікавості , встановлює в свій автомобіль різні гаджети . Так як запити у всіх різні і кожному не догодиш , виробники постійно винаходять нові пристрої , часом зовсім безглузді і непотрібні . Серед великої їх кількості можна відшукати і цілком цікаві пристрої . Зупинятися на всім відомих антирадари , реєстраторах і навігаторах ми не будемо і розповімо про менш відомих , але теж корисних автогаджетах .

1 . Антисон
Практично кожному далекобійникові відома ситуація , коли після довгих , виснажливих годин , проведених у дорозі , починає сильно хилити в сон. Згідно фізіологічним особливостям людини , тривалість постійної напруги концентрації уваги не перевищує 5-6 годин поспіль.

Для того щоб запобігти ДТП і не дати водієві заснути за кермом , було винайдено пристрій DriveAlert . Зовні воно повністю схоже на звичайну Bluetooth -гарнітуру , і чіпляється за вушну раковину. Принцип його роботи гранично простий. В результаті сильного нахилу голови , пристрій починає сильно пищати , що геть відбиває у водія бажання заснути.

2 . Чохол для автокрісла з функцією масажу
Даний гаджет припаде до смаку тим автовласникам , хто щодня багато часу проводить за кермом. Багатьом знайоме таке почуття , коли після довгого перебування в сидячому положенні починають поступово німіти ноги або боліти м'язи спини.

Саме для того , щоб позбавити водія від таких мук , на ринку гаджетів маються масажні авточохли . Залежно від моделі та виробника , кожен такий гаджет наділений різною кількістю функцій. Так , найбільш просунуті моделі проводять не тільки масаж попереку і спини , але і масажують м'язи шиї. Джерелом живлення для таких пристроїв служить прикурювач автомобіля.

3 . Автоматичний паркувальник
Даний гаджет виявиться незамінним пристроєм для початківців автомобілістів. Всім відома ситуація , коли в будній день , на пошук місця для парковки виходить багато часу , а якщо таке і знаходиться , то воно настільки мало , що багато хто не вирішуються паркуватися.

Саме для таких ситуацій компанія Valeo випустила пристрій Park4U . Воно працює повністю автоматично і не вимагає втручання водія. Пристрій сам прораховує розміри наявного паркувального місця , порівнюючи їх з габаритами автомобіля, і паркується , повертаючи кермо.

4 . Екран проти « сліпих зон»
Для того щоб уникнути аварійних ситуацій , пов'язаних з тим , що водій не побачив обганяє його автомобіля , через габарити свого транспорту , деякі нові автомобілі оснащуються системою Full- Rear - View Windscreen Monitor . На лобове скло автомобіля встановлюється дисплей , на який виводиться картинка з камер , які розташовані на кузові машини.

5 . Брелок для пошуку ключів
Даний пристрій покликаний позбавити автовласника від страху втратити ключі . Часто виникають такі ситуації , коли вранці , після важкого трудового дня , водій не може знайти ключі . Щоб допомогти це зробити , придумали спеціальні брелоки , які реагують на гучний звук. Сьогодні ж існує більш сучасна версія , брелок - комунікатор , який здатний віддалено заводити автомобіль , відкривати замки дверей і багажника.

6 . Прилад нічного бачення
Night Vision - пристрій , що дозволяють полегшити керування машиною в темний час доби. Картинка з камери , встановленої на кузові , проектується на екран бортового комп'ютера або планшет. Їзда з таким гаджетом повністю виключає можливість не помітити велосипедиста або пішохода, що йде по узбіччю дороги. На ринку є кілька виробників автомобільних систем нічного бачення , наприклад , компанія Autoliv .

Кількість автогаджетов сьогодні дуже велике і ми розповіли тільки про малу її частини. Деякі з пристроїв здатні запобігти ДТП , інші служать електронними помічниками , що полегшують автомобілісту життя . Корисність і необхідність кожного з них водій визначить самостійно.

Якщо ви цікавитесь автомобілями, то вам сюди: Q70
Все що необхідно знати про автомобілі.

Просмотров: 465 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно