Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Октябрь » 25 » Бурова установка. ЕЛЕКТРИЧНА АБО ГІДРАВЛІЧНА
23:14
Бурова установка. ЕЛЕКТРИЧНА АБО ГІДРАВЛІЧНА

Буріння як вид діяльності ніколи не втратить своєї актуальності. Але для того, щоб благородний труд буровика був не тільки корисний, але і матеріально виправданий, дуже важливо не помилитися з вибором знаряддя праці - бурової установки, супутнього обладнання та бурового інструменту. Золоте правило при виборі бурової техніки - мати чітке уявлення про завдання, які вона повинна буде виконувати, іншими словами - розуміти, що саме ви збираєтеся робити з буровим верстатом. Зовсім недавно в бурінні намітився новий тренд - великі установки на базі вантажних шасі почали витіснятися малогабаритними буровими верстатами, не поступливими першим за можливостями. Про ці верстатах і поговоримо. Малогабаритні бурові установки бувають двох типів - електричні і гідравлічні. Електричні установки найбільш доступні за ціною і прості у використанні - включив в мережу і бурі. Більшість новачків починають саме з них. Однак, працюючи на електроустановці, бурильник за її плюсами поступово починає бачити мінуси, а з досвідом ростуть і вимоги до обладнання, ускладнюються завдання. І от коли буровик готовий і сповнений рішучості пробурити земну кулю наскрізь, електричного станка перестає вистачати на всю грандіозність його задумів. Настав час розширювати парк бурових установок, тільки тепер потрібен апарат потужніший. І пофункціональнее. Іншими словами, буровики потрібна тепер установка з гідроприводом. До того ж, її ціна цілком порівнянна з електричним верстатом. 

Обираєте бурову установку? Тоді вам буде цікаво тут: tris msk.
Сайт що буде корисним усім хто стикається з буром. 
Компанія "ТЕХНИЧЕСКИЕ РЕСУРСЫ ИНЖЕНЕРНОГО СТРОИТЕЛЬСТВА".

      Перша важлива відмінність верстатів з гідроприводом від електричних побратимів полягає в потужності. Гідравлічні установки по потужності набагато перевершують електрику. Потужність же електричних установок не виходить збільшити без неадекватного підстрибування ціни. Гидропривод позбавляє від цієї проблеми. Збільшуючи загальну потужність установки, можна збільшити крутний момент і частоту оборотів. Чим вище крутний момент, тим міцніші породи може проходити установка. Крім того, зі збільшенням крутного моменту з'являється можливість буріння на більшу глибину, сухого шнекового або колонкового буріння, а також застосування пневмоударника. Високий крутний момент дозволяє згвинчувати і нагвинчувати трубу в механізованому режимі за допомогою елеватора, що не вимагає особливих зусиль оператора. Частота ж оборотів забезпечує більш високу продуктивність, дозволяє більш широко маневрувати режимами буріння. 
      Перевага гідравлічної установки перед електричної очевидно і на такому важливому етапі процесу буріння, як подача бурового інструменту і спуско-підіймальні операції. На електричної установці для цього застосовується лебідка. Навіть не хочеться перераховувати всіх ризиків, які з'являться у вас під час буріння, якщо ви працюєте з лебідкою. Чи то справа гидроцилиндр! Він незрівнянно надійніше і набагато вантажопідйомності. Крім того, на гідравлічних установках вище швидкість ходу вращателя, а в диференціальному режимі роботи вона збільшується ще вдвічі. 
      Гідроциліндр забезпечує осьову навантаження на породоразрушающий інструмент з можливістю її плавного регулювання від нуля до максимального значення. Осьова навантаження, по суті, визначає механічну швидкість буріння. Тобто чим вище навантаження, тим швидше йде робота. Гідравлічна схема забезпечує роботу гідроциліндра і подачу інструменту на вибій в плаваючому режимі. 
      При бурінні часто виникають всілякі ускладнення. До них потрібно бути готовим завжди, від них не застрахований ні новачок, ні досвідчений бурильник - земля таїть в собі безліч сюрпризів. Однак більш високі характеристики гідравлічних установок в порівнянні з електричними дозволяють без праці уникнути багатьох ускладнень і мінімізувати негативні наслідки тих, яких уникнути не вдалося. 
      Особливо хочеться відзначити ергономічність гідравлічних установок. Як не крути, а буріння - заняття, м'яко кажучи, стомлююче. Чого тільки варто підняти щоглу і встановити її в робоче положення! При розгортанні гідравлічної установки підйом щогли відбувається автоматично за допомогою гідроциліндра. Управління верстатом здійснюється важелями гідророзподільника, що представляє собою пульт і зручно розташованого поруч з щоглою. 
      Не можна не згадати про таку характеристику, як безпека. Буріння в більшості випадків має на увазі тісний контакт з водою, і той факт, що відсутній електричний струм, істотно додає очок гідравлічної установці. А запобіжні гідроклапани захищають гідравлічну систему і механічні вузли від перевантажень.

Просмотров: 1192 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно