Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Апрель » 12 » Цікаві факти про мотоциклах і мотоциклістів
21:17
Цікаві факти про мотоциклах і мотоциклістів

Перший мотоцикл був запатентований великим німецьким інженером Готліб Даймлер 29 серпня 1885 . У патенті винахід Даймлера позначено як « візок для верхової їзди з гасовим двигуном ».

У середині XX століття мотогонки проводилися не на спеціальних трасах , а на звичайних міських вулицях. У підсумку під час заїздів ліхтарні стовпи , бордюри , вибоїни на дорогах представляли неабияку небезпеку для гонщиків , а самі заїзди перетворювалися на криваве шоу. Багато мотогонщики того часу не доживали навіть до випуску наступних модифікацій їх мотоциклів !

СРСР займав друге місце в світі за обсягами виробництва мототехніки. Заводи Ирбит , Києва , Іжевська , Коврова і Мінська щороку виробляли понад 1,5 млн. мотоциклів. Більше випускалося тільки в Японії .

Радянські байкери більше любили « Урали » Ирбитского заводу , ніж мотоцикли «Іж » Іжевського . Причина проста: « Урали » набагато голосніше і агресивніше « гарчать ».

Коли ведмежий цирк Валентина Філатова гастролював в Штутгарті , в одному з номерів ведмедиця на прізвисько Дівчинка роз'їжджала на мотоциклі. Уражені її водійським майстерністю німці навіть оформили їй справжні права . Через 10 років цирк знову приїхав в Штутгарт , і адміністратор в якості реклами вирішив випустити ведмедицю на мотоциклі на міські вулиці . Дівчинка успішно проїхала пару кварталів , слухняно зупинилася на червоному сигналі світлофора , але потім все-таки в'їхала в бампер адміністраторська « Мерседесу ». Правда , клишонога водітельніца в ДТП була зовсім не винна : її підрізав якийсь придурок на « Фольксвагені ».

Відомий американський актор Бред Пітт - завзятий колекціонер мотоциклів. У його колекції є і мотоцикл «Урал Турист» з коляскою , на якому він охоче катається сам і катає дітей. «Урал » є і в колекції йорданського короля Абдалли II .

Біографічний фільм про молодого Ернесто Че Гевару називається « Щоденники мотоцикліста ».

Одна з японських компаній , що виробляють мототехніку , випускає мотоцикли вагою 250 кг. Однак японська дорожня поліція видає права на управління таким байком тільки тим чоловікам , які здатні підняти впав на бік мотоцикл.

Байк Honda Gold Wing був першим мотоциклом , укомплектованим подушкою безпеки. Розміщувалася вона в передній вилці .

У 2011 р. байкери штату Нью -Йорк протестували проти закону, що зобов'язує мотоциклістів надягати шоломи під час водіння. Філіп Контос , один з байкерів - демонстрантів , втратив керування , в результаті чого впав разом з мотоциклом і гарненько приклався головою об асфальт. На жаль , медики не зуміли врятувати мотоцикліста . Іронія долі: практично всі експерти заявили , що якби у Філіпа на голові був шолом , то він би залишився в живих.

Більше цікавого на сайті: http://motobikecar.livejournal.com/40581.html
Зокрема компанія Marussia звільнила всіх своїх співробітників

Просмотров: 1874 | Добавил: 329 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно