Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Июнь » 20 » Цікаві факти про рак
20:08
Цікаві факти про рак

Ракові хворі в два рази більш схильні до самогубства, ніж решта населення. Чоловіки набагато частіше, ніж жінки, позбавляють себе життя відразу після того, як дізнаються діагноз.
Вчені стверджують, що ядерна катастрофа в Чорнобилі призвела до появи самого великої кількості ракових захворювань в історії від одного події.
Рак грудей вважається табу в країнах Близького Сходу, і багато жінок відмовляються від медичної перевірки, оскільки бояться огляду лікарями-чоловіками.
У світі живе 28 мільйонів чоловік, поборовшись рак.
Близько 77% всіх випадків раку були діагностовані у людей у ​​віці 55 років або старше.
Погана гігієна порожнини рота може привести до гінгівіту, запалення ясен. З часом високий рівень запалень в організмі може збільшити ризик розвитку ракової пухлини.
Бездітні жінки або ті, чия перша вагітність сталася після 30 років, мають трохи більший ризик захворіти на рак грудей, ніж ті, хто завагітнів у більш молодому віці. Годування грудьми також може трохи знизити ризик захворювання раком молочної залози.
Дослідники виявили, що вижили в Голокост мають вищий ризик захворювань раком, в основному через нестачу калорій і стресу протягом Другої світової війни.
Рак - це не одне захворювання, а скоріше група захворювань. До кожного виду раку приводять різні чинники.

Лікувати рак потрібно як можна скоріше.
Щоб лікувати рак в Ізраїлі я рекомендую звернутись сюди: Лечение рака в Израиле

Чоловіки, які ніколи не були одружені, мають на 35% більшу вірогідність померти від раку, ніж ті, хто перебуває у шлюбі. Відносно виживання після ракової пухлини заміжні жінки також мають перевагу перед одинокими, але в меншому ступені.
Генрієтта Лакс померла від раку шийки матки в 1951, але перед цим вчені Університету Джонса Хопкінса взяли зразок її пухлини. Так як це був перший випадок успішного виведення лінії «безсмертних клітин», її клітини (тепер звані клітинами HeLa) були використані в декількох революційних експериментах, включаючи створення вакцини проти поліомієліту і клонування. Однак її історія не обійшлася без розбіжностей, так як ні вона, ні її родина не давали дозволу на збір її клітин, і члени її сім'ї не отримали фінансової компенсації. Крім того, проблема із зараженням клітинами HeLa мало не призвела до загострення Холодної війни.
Після операції тривалістю 13,5 годин лікарі змогли видалити злоякісну пухлину мозку через ніс одинадцятирічної дівчинки з Техасу.
Найпоширеніші види раку у чоловіків - рак легенів, простати і шлунка. У жінок найчастіше зустрічається рак молочної залози, шийки матки і колоректальний рак.
З лютого 2009 року в світі було продано більше 40 мільйонів доз Гардасил. Управління з контролю за продуктами і ліками в США і Центр контролю захворювань стверджують, що Гардісіл запобігає розвитку певних типів раку шийки матки і що він абсолютно безпечний.

Просмотров: 1122 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно