Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2017 » Март » 24 » Де і як поховати близьку?
00:59
Де і як поховати близьку?

Кожна людина народжується і вмирає. Перед родичами померлого постає питання, де і як поховати близьку людину, куди звернутися в першу чергу і яку суму потрібно мати, щоб організувати хоча б самі скромні похорони.
На цю непросту тему ми поговорили з керівником Сумського КП «Спецкомбінат» Євгеном Короткевичем.
- Скільки в Сумах діючих кладовищ і скільки закритих?
- На території нашого міста 13 діючих кладовищ, з них у відкритому режимі працює тільки кладовищі в районі 40-ї підстанції по вул. Менжинського, а решта - частково в закритому. Це Ново-Центральне Барановское кладовищі (вул. Червонопрапорна), Міське (вул. 20 років Перемоги), Аварійне (ГТВ, вул. Прикордонна), Засумское (вул. Баумана), Лучанское (вул. Залізнична), Пришибское (вул. Римського-Корсакова), Василевское (вул. Кощия), Порфирьевское (вул. Вишнева), Анновское (вул. Сонячна), Тимирязовское (вул. Аэрофлотская), Тополянское (вул. Скрябіна), Старо-Барановское (вул. 3-я Червонопрапорна).
Поховання померлих на кладовищах проводяться щодня, влітку - з 10.00 до 16.00, взимку - з 11.00 до 15.00. Кладовища відкриті для відвідувань з квітня по вересень - з 08.00 до 16.00, з жовтня по квітень - з 08.00 до 15.00.
- Кажуть, що на Ново-Центральному Баранівському кладовищі ховати вже не будуть...
- Із-за відсутності вільних земельних ділянок на території Ново-Центрального Барановського кладовища поховання померлих у відкритому режимі припинені. Це означає, що поховання тепер будуть проводитися тільки на раніше виділених місцях під подвійне, сімейне поховання або під поховання, відповідно до чинного законодавства (в режимі частково закритого кладовища). Рекомендуєм скористатись послугами ритуального ашенства, яке все вирішить за вас: http://www.memento-mori.com.ua/.
- А де ховатимуть після його закриття?
- Згідно з рішенням Сумської міськради від 19 червня 2013 р. КП «Спецкомбінат» проводить поховання на 1-ї черги 1-го пускового комплексу кладовища в районі 40-ї підстанції і на всіх інших цвинтарях в родинних
огорожах, при наявності документів на право користування місцем поховання. Звертаю увагу, що і для подвійного поховання, і для підпоховання (це дозволено робити через 20 років) потрібні оригінали документів. Ні дублікати з мокрою печаткою, не завірені у нотаріуса копії не проходять. Це не наша примха, така вимога законодавства.
- Визначені місця для поховання почесних громадян Сум на Центральному кладовищі?
- Так. 19 червня цього року Сумська міськрада прийняла рішення №2481-МР, яким на території міського кладовища за пам'ятником «Борцям за Радянську владу», по праву сторону від пам'ятника до залізобетонної огорожі виділені земельні ділянки 3,5х12 м і 2,3х36 м під облаштування Алеї для почесних поховань померлих громадян р. Суми і їх дружин».
- Які послуги й за якими розцінками надає «Спецкомбінат» при похованні?
- «Спецкомбінат» надає всі види ритуальних послуг. Що стосується розцінок, то, наприклад, повне поховання, в яке входить перевезення автокатафалком гробу і атрибутики, перевезення тіла померлого з моргу на адресу покійного і звідти до кладовища, стоїть у нас 475,45 грн., вінки - від 42 до 365 грн., оббитий труну - від 210 до 736 грн. Також можна замовити одноразове прибирання могили на 40 днів (наші працівники її підправлять, приберуть побляклі віночки і т. д), коштує це недорого - 27,22 грн. Зазвичай цю послугу замовляють, коли приходять за свідоцтвом про поховання. Хочу звернути увагу на те, що земельні ділянки для поховання надаються безкоштовно!
- Якщо родичі з якихось причин не можуть доглядати за могилою, чи можна замовити таку послугу на «Спецкомбінат» і скільки це коштує?
- Звичайно. Родичі можуть звернутися до нас, укласти договір-замовлення на конкретні види послуг. Ціна буде визначатися в залежності від виду замовлених робіт і періодичності їх виконання. Фотозвіт про проведеній роботі ми висилаємо замовнику.
- Якщо людина померла в іншому місті, але за заповітом або за бажанням його близьких повинен бути похований в Сумах, чи можна у вас замовити перевезення тіла покійного?
- Так, але коштує це досить дорого. І за останні кілька років з подібними проханнями до нас не зверталися. Зазвичай в таких випадках привозять урну з прахом покійного.
- Поховати урну в могилу родича можна теж тільки через 20 років після першого поховання?
- Ні. Адже великий ями копати не треба, достатньо, щоб над урною був шар землі 40 див.
- Нагадайте, куди треба звертатися у разі смерті близьких.
- Якщо людина померла вдома і не насильницькою смертю, необхідно викликати бригаду швидкої допомоги. А лікар вже повідомить у міліцію. Повинен прийти дільничний. Після того як ви отримаєте від лікаря на свідоцтво про смерть та довідку про її причини, вам потрібно звернутися в «Спецкомбінат» - і ми визначимося з датою і часом похорону. У нас можна вибрати службу, яка буде надавати ритуальні послуги, на стенді вивішені всі контакти.
Часом родичі роблять все навпаки - спочатку замовляють автобус, кафе для поминок і тільки після цього звертаються до нас, не враховуючи, що може статися накладка і наші працівники просто не зможуть підготувати могилу і все необхідне.
Зрозуміло, що втратити близьку людину дуже боляче, рідні в розгубленості і не знають, як потрібно діяти. Тому зателефонуйте нам і наші консультанти підкажуть, що потрібно зробити в першу чергу, де отримати і які документи.

Ніка Слобідська

Просмотров: 534 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно