Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Апрель » 28 » Як зробити ремонт в квартирі за всіма правилами?
17:00
Як зробити ремонт в квартирі за всіма правилами?

Всі правила з ремонту діляться на три категорії :
1 . Потрібно і дозвіл і проект
Деякі ремонтні роботи в квартирі можна робити тільки в тому випадку , якщо складений проект і отримано дозвіл у місцевої влади ( адміністрації , ЖЕСа або ЖРЕО ) . Після того як ви стали щасливим власником дозволу , можете зайнятися пошуком проектної організації . Потім шукайте будівельну фірму , яка вам зробить ремонт. Адже якщо ви живете в багатоквартирному будинку (або приватному , але там , де більше двох поверхів. - Ред.) , То виконувати роботи по проекту мають право тільки офіційні підрядні організації .
2 . Потрібно тільки дозвіл
Мороки менше . Однак вам все одно доведеться зібрати необхідні документи , прикласти до них заяву і відправити весь пакет в районну адміністрацію (як правило , їх приймають у службі « Одне вікно »). Що ж входить в обов'язковий пакет документів? Правила чітко прописані в указі президента № 200 « Про адміністративні процедури , що здійснюються державними органами та іншими організаціями за заявами громадян». Отже, ви приносите : заява , паспорт ( або інший документ , що засвідчує особу ) , письмову згоду на перепланування всіх повнолітніх членів сім'ї , які проживають з вами , технічний паспорт та документ , який підтверджує , що ви є власником квартири , а також план - схему або перелік робіт з перепланування квартири (у довільній формі).
У цьому випадку від вас не зажадають укладати договір з будівельною фірмою . Можете самі брати в руки молоток , дриль або пилку .


3 . Можна робити без попиту
Найпростіший варіант. Але спочатку переконайтеся , що роботи , які ви плануєте проводити , дійсно не мають потреби ні в проектах , ні в дозволах.
У законі також прописано , що шуміти під час ремонту заборонено по вихідних і святах . Не можна орудувати молотком і дрилем також до 9 ранку і після 7 вечора в будні дні. Так що якщо ви зібралися робити ремонт самостійно , краще беріть відпустку.

Я рекомендую замовити ремонт у спеціалістів і ні за що не переживати.
Замовляти я рекомендую тут: Отделка стен и потолков гипсом

НА ВІКНА ПРОСИМО ДОЗВІЛ , А ДЛЯ ПОЛА РОБИМО ПРОЕКТ
Отже, на які види робіт вам доведеться взяти дозвіл і зробити проект? На що потрібно тільки дозвіл? А також які види робіт ви можете робити у своїй квартирі без попиту ?
1 . Вікна
Замінити старі вікна на склопакети можна тільки за погодженням з архітектором вашого району . Якщо в технічному паспорті у вас значиться «вікно типу склопакет » , але ви хочете його поміняти на нове , вам все одно доведеться брати дозвіл у архітектора району.
2 . Двері міжкімнатні
На заміну або установку не потрібен ні проект , ні узгодження . Але якщо ви міняєте ширину прорізу для дверей або зовсім переносите цей отвір в інше місце , доведеться узгодити роботи в адміністрації району.
3 . Змійовик ( полотенцесушитель )
Заміну потрібно погодити в ЖЕСе або ЖРЕО . Для перенесення потрібні узгодження в районній адміністрації та проект.
4 . Батареї
Для заміни потрібно узгодження в місцевій адміністрації , а також розробка проекту .
5 . Стеля
Не потрібно ні узгодження , ні проект.

6 . Електропроводка
Для заміни потрібно узгодження в місцевій адміністрації і замовити проект.
7 . Антресолі і вбудовані шафи
Зруйнувати старі або встановити нові можна без узгодження і без проекту .
8 . Гідро- , паро- , тепло- і звукоізоляція
Потрібно узгодження в місцевій адміністрації , а також розробка проекту .
9 . Стіни
Навіть якщо стіна не несуча , її перенесення (знос ) потрібно погодити в адміністрації і зробити проект.
10 . Пол
Замінити лінолеум або перестелити паркет можна без спеціальних дозволів . А от якщо ви міняєте конструкцію підлоги (наприклад , замість лінолеуму кладете ламінат , а замість паркету - плитку ) , доведеться погодити в місцевої адміністрації та розробити проект.
11 . Кімнати і підсобні приміщення
Щоб розібрати або побудувати нові перегородки , які зменшать або збільшать кількість кімнат і підсобних приміщень , потрібно отримати дозвіл в адміністрації району.


12 . Отвір в стіні
Зробити новий отвір або збільшити існуючий можна тільки з дозволу адміністрації району.
13 . Вхідні двері
Якщо змінюється напрямок двері або розмір дверного отвору , потрібно узгодження з ЖРЕО . Якщо нічого не змінюється , ставте двері без дозволів .
14 . Газова плита
Заміна газової плити в межах приміщення , де вона була встановлена ​​за проектом , потребує узгодження зі службою газу.
15 . Унітаз , ванна , душова кабінка , мийка
При встановленні або заміні узгодження з ЖЕСом не потрібно .
16 . Балкон і лоджія
Щоб засклити , потрібно взяти дозволу у архітектора району та ЖРЕО .
19 . Розетки , вимикачі
Погодження для заміни не потрібні.


ЯКЩО РЕМОНТ ВЖЕ ЗРОБЛЕНО
На жаль, але це не важливо , коли зроблено ремонт - хоч 20 років тому. Доведеться погоджувати його за правилами , якщо не хочете отримати штраф. Всі ці непотрібні на перший погляд папірці можуть вам знадобитися , наприклад , при продажу квартири , коли покупець зажадає документи про державну реєстрацію майна . Щоб узгодити ремонт за новими правилами , вам потрібно замовити відомості технічних характеристик в БРТІ . З ними ви приходите до головного архітектора району , який напише на відомості « Для розробки технічного висновку ». Працівники ЖЕСа повинні будуть провести обстеження і скласти акт , де пропишуть , що саме виконано або замінено. Наприклад , ви міняли полотенцесушитель - фахівці навіть виміряють діаметр труби! На підставі цього акта вам випишуть штраф від 10 до 30 базових величин (від 1 до 3 млн. рублів. - Ред.) . Також вам доведеться зробити технічний висновок на ті роботи , які проводилися. Це коштуватиме приблизно 100 доларів.
ХТО ЦЕ перевірятиме ?
Це може бути працівник ЖЕСа , ЖРЕО , представник адміністрації району. За словами чиновників , поки не ясно , чи будуть проходити масові перевірки по країні. Деякі мінчани розповідають , що перевірка може бути раптовою : начебто прийшов майстер ЖЕСа перевірити показання лічильників , а заодно поцікавився, чи є всі документи на покладений ламінат? Подібні випадки швидше поодинокі. До речі , якщо ваш будинок обслуговує не ЖЕС , а товариство власників , то й перевіряти квартиру повинне або саме товариство , або адміністрація району.


ЯКЩО ВИ КУПИЛИ КВАРТИРУ В НОВОМУ БУДИНКУ
У технічному паспорті , який ви отримаєте на квартиру , буде написано , щось на кшталт « бетонну підлогу ». Виходить , перед тим як зробити ремонт , потрібно буде отримати і узгодження, і проекти. Фахівці попереджають : спочатку отримаєте на руки технічний паспорт і тільки потім займайтеся ремонтом . Інакше ви не зареєструєте квартиру на себе - доведеться повертати проектне стан . Так-так , прибирати ламінат , закладати додаткові прорізи в стінах і т.д.

ПОТРІБНО РОБИТИ ПРОЕКТ ДЛЯ УКЛАДАННЯ ЛАМІНАТУ ?
У постанові сказано: проект потрібен , якщо змінюється конструкція підлоги . Припустимо , у вас вже лежить ламінат , але старий , і ви вирішили його замінити на новий. Якщо на попередній був проект , ви не висаджуєте підлоги ( не прибирають стяжку , гідро- і шумоізоляцію , які були передбачені попереднім проектом ) , то проект і погодження не потрібні. Якщо у вас зараз лежить стара дерев'яна підлога , а ви вирішили замінити його на новенький ламінат , вам потрібно отримати погодження і розробити проект.

СКІЛЬКИ КОШТУЮТЬ ПОГОДЖЕННЯ І ПРОЕКТИ ?
Знайти проектну організацію , яка візьметься за таку дрібну роботу , як той же ламінат , поки складно. Правда , в районних адміністраціях , як правило , можуть порадити конкретні фірми . Варто один проект десь від мільйона білоруських рублів. Є й ті , що беруть по 300 - 400 доларів. Якщо для ваших робіт вам буде потрібно технічний висновок та будівельний підряд (наприклад , ви вирішили постелити ламінат і поставити склопакети , - Ред.) , Готуйте ще близько ста доларів. Всупереч існуючій думці , штраф платити все одно невигідно. Так , крім штрафу (нагадаємо , від 1 до 3 млн. рублів) , вам все одно доведеться оплатити Техзаключеніе .

РЕМОНТ ПОТРІБНО ЗРОБИТИ ЗА ТРИ МІСЯЦІ ?
На те , щоб адміністрація району розглянула ваші заяви і винесла свій вердикт , у місцевих чиновників є місяць . Можуть зробити і раніше , а можуть дотягнути до останнього. Після того як ви принесли в адміністрацію проект , чиновники його розглянули , вам видадуть дозвіл на роботи. І це дозвіл має термін дії . У кожному випадку він різний. Наприклад , якщо ви зібралися поміняти підлогу , батареї і вікна , вам дадуть десь 3 - 4 місяці.

БУДЬ В КУРСІ !
ЯКІ ДОКУМЕНТИ ПОТРІБНО НЕСТИ В АДМІНІСТРАЦІЮ ?
На самому початку йдете в ЖЕС і просите фахівців оглянути вашу квартиру і скласти акт , в якому будуть записані відомості про відповідність планування технічному паспорту . В акті розписується мешканець і представник ЖЕСа . Йдете в районну адміністрацію і пишете там заяву на погодження ремонту. З собою берете всіх зареєстрованих повнолітніх членів сім'ї , які дають свою згоду на проведення ремонтних робіт у квартирі. Також приносите копію особового рахунку квартири (можна його взяти в службі « Одне вікно » адміністрації району або в розрахунково -довідковому центрі). Архітектор району складає документи і пише «Погоджено для розробки проектної документації». На це у адміністрації є максимум місяць. Далі ви робите проект , приносите його знову в адміністрацію , і вам видають дозвіл на роботи. Після того як ви зробили ремонт , ви знову йдете в адміністрацію і просите скликати комісію , яка зафіксує виконані роботи. До комісії входять: мешканець і (або) підрядник , представники ЖЕСа або ЖРЕО , представник районної адміністрації.

Просмотров: 950 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно