Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2017 » Март » 14 » Передміхурова залоза
00:58
Передміхурова залоза

Розташування

В передньо-нижньої частини малого тазу навколо верхньої частини сечівника безпосередньо під сечовим міхуром спереду прямої кишки.

Будова

За обрисами нагадує плід каштана - округлений трикутник, підставою прилягає до сечового міхура. Через передміхурову залозу проходить уретра. На задній поверхні простати проходить борозенка, умовно деляющая її на праву і ліву бічні частки, обмежена семявыбрасывающими протоками, що відкриваються з боків насіннєвого горбка.

Складається з фіброзної, м'язової і залозистої тканини. Більшу частину простати складає залозиста тканина, що складається з численних залозистих ходів з гроздевидными мішечками або ацинусами. Залозиста тканина складається з 30-50 залозок, що відкриваються в передміхурову частину сечівника навколо сім'яного горбика 20-30 вивідними протоками.Периуретральные залози розташовані навколо простатичного відділу уретри.

Читайте також: как уменьшить простату.

Зовні передміхурова залоза покрита капсулою з щільної сполучної тканини. На задній поверхні є борозна, умовно розділяє передміхурову залозу на частки. Простата досягає повного розвитку до 17 років і у дорослого чоловіка досягає довжини 2,5-3,5 см, ширини 2,5--4,0 см, товщиною 1,7-2 см, вага простати дорослого здорового чоловіка - 21 - 27 р.

Після 60 років спостерігається фізіологічна атрофія простати, яка характеризується зменшенням її розмірів і маси.

Виділяють чотири зони простати:

центральна в формі конуса, основа є підставою передміхурової залози, верхівка звернена до насіннєвому горбочка на задній стінці простатичного відділу уретри, з боків обмежена семявыбрасывающими протоками - 20% об'єму залози
периферична - 75% об'єму залози
парні перехідні зони розташовується з боків проксимальної уретри - 5% об'єму залози
передня фибромускулярная покриває передню частину залози.

Функція

Простата виробляє до 30% об'єму еякуляту, бере участь в механізмах утримання сечі, викиду сперми і запобігання попадання сечі в сперму. Секрет простати являє собою каламутну рідину білого кольору, надає буферне і ферментативне дію на еякулят, активізує рух сперматозоїдів. 
В простаті відбувається вироблення простагландинів.
Скорочення гладких м'язів простати, які оточують залізисту тканину, забезпечує викид простатичного секрету під час статевого акту. 
Секреторна і скоротлива функції простати знаходяться під контролем нервової і ендокринної систем та згасають із віком, по мірі зниження гормональної активності статевих залоз.

Просмотров: 562 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно