Самое интересное в мире науки и удивительная природа

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 107

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Статистика

Блог

Главная » 2014 » Май » 21 » Вибираємо хороший чай
19:06
Вибираємо хороший чай

Про користь такого благородного напою як чай сперечатися не доводиться. Поворотним роком , в історії вітчизняного чаювання , став 1679 , коли був укладений перший контракт на поставку цього дивовижного напою . Постачальником чаю був Китай , причому , основні поставки , здійснювалися з території північного Китаю . У ті часи , цей напій використовувався , виключно , в лікувальних цілях. Втім , така практика його використання притаманна багатьом країнам . Стародавні вчені нараховували більше 24 лікувальних ефектів цього древнього напою.

Придбайте чай напряму з Китаю: купить чай черный

Який колір у якісного чаю ?

   Сучасна промисловість пропонує величезну кількість видів цього напою. Розібратися в хитросплетіннях видів , марок , купажів буває досить складно. Смак чаю , в першу чергу , залежить від якості листа і від його якісної обробки . У першу чергу , на що потрібно звертати увагу при купівлі напою - його колір.

колір чаю
   Колір листа повинен бути чисто чорний якщо ми говоримо про сорти чорних чаїв. Відхилення кольору в бік коричневого , бурого і сірого кольору є показником низької якості. Колір заварки такого чаю буде мутнуватим і на смак буде залишати бажати кращого. Тьмяність чорного чаю також говорить про його невисоку якість . Хороший чорний чай повинен , як би , трошки блищати.

   Що стосується зеленого чаю , то тут прояви рожевого і сірого кольору вважаються явним браком. Такий чай може бути тільки зеленого кольору і , іноді , з легким нальотом білого кольору.

   Якщо говорити про Улун , то чайні листочки такого чаю повинні бути бурового або коричневого кольору.

Правильний розмір чайного листа

   Якісний чай повинен мати однакові за розміром листи . Розмір листів чітко прописаний в міжнародних стандартах цього продукту. Склад чаю поганого і середньої якості , як правило , містить безліч дрібних частинок і навіть пилу. На низька якість продукту вказує і наявність сторонніх включень. Це можуть бути не тільки уламки чайної гілки , але й інші сторонні включення.

   Крупнолистовий чай повинен володіти таким показником як скрученность сухого листя . Цей процес відбувається при правильному процесі ферментації чайного листа. Довгі скручене листя , у вигляді спіралі , говорять про правильному процесі теплової обробки. Упаковки брендових виробників , як правило , містять " оглядове вікно " , за допомогою якого можна оцінити колір і скрученность чаю.

Волога і запах

   Не менш важливими критеріями вибору є наявність вологи і запаху. Вологість чаю повинна бути в межах 3-5%. Вологість можна визначити на дотик. Треба взяти в руку чайний листочок і розтерти його . Якщо чай швидко розсипається , значить він пересушене . Крім цього , на чайний лист можна просто натиснути. Якщо він випростався , а потім візьме колишню форму , коли Ви перестанете тиснути , вологість нормальна , а якщо не повернеться до попереднього стану , значить вологість вище норми.

   З запахом чаю справи йдуть трохи складніше. Справа в тому , що цей напій має безліч різновидів, і , кожен різновид має свій оригінальний запах. Тому , виявити який запах «неправильний» дуже складно.

   Суха чайна заварка не повинна пахнути горілим , мати запах металів , і будь-який сторонній запах. За своєю природою сухий чайний лист володіє великою гігроскопічністю , тобто , вбирає сторонні запахи , тому основним показником при виборі повинна бути герметичність упаковки. Досить часто , на прилавках магазинів можна зустріти ароматизовані чаї. Найчастіше , процес ароматизації чаю переслідує одну мету - замаскувати неякісну сировину . Якісний чайний лист не потребує процесах ароматизації .

Домішки в чаї

   Ні для кого не секрет , що якщо чай містить якісь домішки , то це неякісний чай. Це можуть бути різні палички , маленькі шматочки дерева і навіть папір . Нехай такий чай і дешевий , але подбайте про своє здоров'я , купите продукт подорожче , і будьте впевнені , що ніякої шкоди здоров'ю Ви не завдасте .

   Найкраще , подібний продукт купувати в спеціалізованих магазинах , а не на прилавках великих супермаркетів.

Просмотров: 946 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Вход на сайт

Поиск

Интересно